КОШАРКА - Србија отворила ЕП убедљивом победом против Холандије

СРБИЈА – ХОЛАНДИЈА 100:76 (31:21, 20:17, 24:23, 25:15)

Србија је отворила Европско првенство у Прагу убедљивом победом против Холандије! Наш тим је потпуно контролисао резултат и дешавања на терену, од првог до последњег минута. Иако је ривал покушавао да држи прикључак и неколико пута се враћао у меч, разлика у квалитету је била евидентна и заслужено и сигурно смо славили. Следећи меч нашег националног тима је у суботу 3. септембра од 17.30 против Чешке.

 Screenshot 2022-09-03 at 00.07.18.png

Добро је наша екипа отворила утакмицу, после поена Јокића и две везане тројке Маринковића после нешто више од два минута повела 13:4. Холанђани су држали какав-такав прикључак неко време, али је у 7. минуту Србија дошла до прве двоцифрене предности – 24:13.

Лагано је расла предност екипе селектора Пешића на старту друге четвртине, после друге тројке Јарамаза дигла се на „плус 17“ (38:21). Поново су је мало ублажили Холанђани, чак се у 17. минуту спустили на 33:42, али су Мицић тројком и Јокић двојком брзо вратили ствари на место, а на полувреме смо отишли са 51:38.

Погодио је ривал неколико шутева на почетку треће деонице потпуно се вратио у меч (45:51). Мицић одговорио тројком, па двојком, али су Холанђани узвраћали. Појачали су наши играчи ритам и брзо вратили двоцифрени вишак (65:51, 26. минут). Атрактивно су завршавали акције Мицић, Лучић, Јокић, па смо на последњу паузу отишли са 75:61.

Четврта четвртина почела је у истом ритму, противник је претио, после серије 8:0 поново смањио на 69:77. Узвратио је Јарамаз тројком, па Ристић везао шест поена за 86:72 на четири и по минута до краја, а онда прецизни Маринковић подигао на недостижних 92:72.

Комплетну статистику можете видети овде

https://www.fiba.basketball/sr/eurobasket/2022/game/0209/Serbia-Netherlands#|tab=boxscore

# Уз национални тим у Прагу су председник КСС Предраг Даниловић, генерални секретар Златко Болић и потпредседник за такмичења Душан Пројовић.

# Репрезентација Србије је имала велику подршку са трибина на утакмици против Холандије, пошто ју је са трибина бодрило неколико хиљада наших навијача.

ИЗЈАВЕ

Вања Маринковић

– Одиграли смо јако добар меч, имали смо мали пад уу трећој четвртини, али осим тига све остало је било добро за почетак. Захваљујем се навијачима, било је дивно. Искрено нисам очекивао оволико навијача, нисам ни слутио, то нам доста значи…

Светислав Пешић

– Утакмица какву смо и очекивали, били су енергични и мотивисани, без притиска. Нисмо се лоше бранили, али увек може боље, то је питање… Сви овде и на конференцији, и наша екипа, морају да знају да је ово Евробаскет и свака утакмица ће бити на овом нивоу. Против Србије сви желе да одиграју утакмицу године. Биће другачија утакмица са Чешком, јер су против Пољске морали да победе. У суботу, желеће победу и против нас, биће пуна хала, биће мотивисани, ми их поштујемо и спремамо се као и за ову утакмицу. Био сам импресиониран нашом публиком и морам да кажем, можда је требало баш у Прагу да играмо квалификације, јер такву подршку нисмо добили ниједном осим против Грчке у Београду. Оно што је кошаркашки важно, имали смо врло професионални однос, желели су сви да уђу у утакмицу са правим односом и то ми се највише допало. Све има своје, свака утакмица доноси нешто ново, другачије, али однос према игри и жеља да се одигра као што смо припремали утакмицу је оно што је важно за мене.

Tagovi

Komentari (0)