КОШАРКА - Србија боља и од Бразила

СРБИЈА – БРАЗИЛ 76:70 (17:16, 22:17, 18:24, 19:13)

У последњем мечу квалификационог турнира за Светско првенство 2022. у Аустралији, сениорке Србије савладале су Бразил и оствариле максималан учинак – три победе у три меча!

Naslovnva-SERBIA_vs_BRAZIL_239.jpg

Наше најбоље кошаркашице у суботу су победом против Аустралије обезбедиле пласман на СП, па је овај меч практично био без резултатског значаја. Селекторка Марина Маљковић пружила је шансу свим играчицама у овом мечу, док је Драгана Станковић поново била на клупи у тренерци због повреде.

Од самог почетка утакмице изабранице селекторке Марине Маљковић наметнуле су ритам и после пет минута игре повеле 14:8, а у 8. минуту после тројке Ногић и 17:10. Ипак, Бразилке су ухватиле прикључак до краја деонице – 17:16.

Држала је Србија и у другој четвртини једноцифрену предност, али се ривал није предавао. Контролисао је наш тим ситуацију на паркету, иако шут није био сјајан, па је Србија после тројке Раце на полувреме отишла са шест поена предности – 39:33.

Трећа четвртина почела је у истом ритму, Бразилке нису дозвољавале нашим кошаркашицама да се одлепе. Прву мало значајнију предност Србија је стекла у 26. минуту – 53:47, али су се противнице поново вратиле серијом 9:1 и повеле – 56:54. Ногић је погодила тројку за 57:56, а Карваљо изједначила за 57:57 на крају трећег периода игре.

И последња четвртина била је врло неизвесна, екипе су се смењивале у вођству, да би се наше девојке поново мало одвојиле у 36. минуту после „2+1“ Андерсон – 68:63. У самом финишу Андерсон је минут и по пре краја повисила на 74:68, затим и на 76:68, па је било јасно да ће Србија забележити и трећу победу на квалификационом турниру за Светско првенство у Аустралији.

Комплетну статистику можете видети овде

https://www.fiba.basketball/sr/womensbasketballworldcup/2022/QT/Serbia/game/1302/Serbia-Brazil#tab=boxscore

СВЕЧАНА ЦЕРЕМОНИЈА

По завршетку последње утакмице на турниру између Србије и Бразила, одржана је свечана церемонија проглашења најбоље петроке и МВП играчице А квалификационог тунира у Београду.

У првој петорци А турнира су Ивон Андерсон и Александра Црвендакић из Србије, Јису Парк из Кореје, Аустралијанка Сами Виткомб и Бразилка Камила Силва.

Наша репрезентативка Ивон Андерсон је захваљујући одличним партијама проглашена за МВП турнира, а признање јој је доделио председник КСС Предраг Даниловић!

# Председник КСС Предраг Даниловић, потпредседница КСС за женску кошарку Ана Јоковић и генерални секретар КСС Златко Болић и против Бразила су бодрили наше кошаркашице, док су овог пута подршку пружали и селектор мушке сениорске репрезентације Светислав Пешић и директор мушке А репрезентације Драган Тарлаћ.

ИЗЈАВЕ

Марина Маљковић, селекторка Србије

– Много смо се истрошили јуче против Аустралије. Било је и емотивно, мало спавања. Две тешке, тешке утакмице за нас, са 11 играчица само… Ништа ме није изненадило, само нисам желела да изгубимо утакмицу. Могли сте да видите моје „пуштање“ њих да говоре на терену, да видим неке њихове реакције, да се припремам на неке ствари како бих  их боље упознала, посебно ове младе играчице. Завршили смо победом, то је најважније и овим индивидуалним наградама за наше играчице, које само показују важност. Добро, може то много боље. Оне у овом моменту очигледно нису на неком нивоу на ком треба да буду, што је нормално. Е сад, најбитније је кад човек види где је, шта је, кад схвати колико може и колико не може и кад на најбољи начин крене да ради на себи. То је следећи корак.

У идеалној петорци турнира нашле су се Ивон Андерсон и Александра Црвендакић, а Андерсон је добила признање МВП турнира.

– Јесте, опет никог не издвајам, али је лепо што имамо две играчице у првој петорци, што је МВП наша играчица поред свих ових звезда из других репрезентација. Сигурна сам да ће Ивон много значити награда и турнир и верујем да ће она тек показати колико значи за Србију.

Јована Ногић
– Знали смо да нас чека тежак меч против Бразила, умор од претходних
утакмица био је видљив на терену, као и да треба да држимо фокус свих 40
минута, иако није тако било. Свесне смо да нас очекује много рада током
лета, да се спремимо на најбољи могући начин за Светско првенство у Сиднеју.

Tagovi

Komentari (0)