КОШАРКА - Србиjа међу баскет 3на3 тимовима коjи ће се такмичити на Европским играма 2023. године

Наjбољи мушки и женски 3×3 баскет тимови из Европе такмичиће се на Европским играма 2023, коjе ће се одржати у Кракову и регионима Малопољска и Шлонска од 21. jуна до 2. jула 2023.

Мушка репрезентациjа Србиjе и женска репрезентациjа Француске воде на светскоj баскет 3×3 ранг листи Међународне кошаркашке федерациjе (ФИБА) и ући ће на Европске игре као тимови коjе ће бити изазовно победити, након што су у септембру освоjили титулу шампиона ФИБА 3×3 Купа Европе 2022.

 viber_image_2022-11-29_13-19-17-501.jpg

Србиjа jе прошле године завршила на трећем месту на олимпиjском дебиjу баскета 3×3 у Токиjу, а олимпиjски шампиони из Летониjе, коjи су тренутно шести, jедан су од тимова коjи желе да осигураjу злато у Пољскоj.

Француска женска баскет 3×3 репрезентациjа jе актуелни шампион Европских игара након триjумфа у Минску 2019. Тиму jе за длаку измакла медаља у Токиjу, завршивши на четвртом месту, али ће настоjати да задрже иза себе другу рангирану Немачку и четврту Литваниjу на догађаjу коjи ће бити веома конкурентан за жене. Пољска ће настоjати да искористи предност тога што ће играти на домаћем терену уз подршку публике како би стигла до победничког подиjума на Европским играма, а њихов мушки тим коjи jе 11. на ранг листи и женски тим коjи се налази на 10. позициjи, су више него способни да покажу занимљиву игру у jакоj конкуренциjи.

У сваком жребу има 16 земаља, а сваки тим тренутно jе рангиран међу 25 наjбољих на свету. Ово ће бити занимљив турнир, коjи ће означити трећи узастопни наступ за баскет 3×3 на Европским играма.

Квалификовани тимови у мушкоj конкуренциjи су: Србиjа, Литваниjа, Холандиjа, Летониjа, Белгиjа, Француска, Шваjцарска, Немачка, Пољска, Аустриjа, Израел, Словениjа, Шпаниjа, Чешка Република, Румуниjа и Естониjа. У женскоj конкуренциjи: Француска, Немачка, Литваниjа, Холандиjа, Шпаниjа, Пољска, Румуниjа, Мађарска, Чешка Република, Израел, Шваjцарска, Аустриjа, Украjина, Естониjа, Грчка и Летониjа.

 

Tagovi

Komentari (0)