КОШАРКА - Партизан НИС заказао велико финале Купа Радивој Кораћ са Црвеном звездом мтс

ПАРТИЗАН НИС – ФМП Меридиан 92:89 (21:24, 31:19, 21:17, 19:29)

Кошаркаши Партизана савладали су у другом полуфиналу ФМП и заказали велико финале Триглав осигурање Купа Радивој Кораћ са Црвеном звездом мтс у недељу у 21.00 сат.
Утакмица је почела у јаком ритму, а у 3. минуту се десио велики пех за Партизан, пошто се Смаилагић озбиљније повредио и морао је у свлачионицу. Екипе су се смењивале у вођству, ФМП је у 6. минуту повео 13:9, погађали су играчи оба тима, да би на крају прве деонице било 24:21 за „пантере“.

 Screenshot 2022-02-20 at 01.08.27.png

Узбудљиво је било и у другој четвртини, и даље потпуно изједначено… После два минута игре било је 26:26, а после тројке Пантера Партизан је у 15. минуту повео 35:32. Поново је изједначио ФМП, а Дангубић тројком донео први значајнији вишак црно-белима – 45:39 минут и по пре полувремена. Погодио је за три и Ледеј (48:39), али се нису дали „пантери“. Ипак, тим из Хумске на велики одмор отишао је са девет поена вишка – 52:43.
Трећа четвртина кренула је у истом ритму, црно-бели су држали двоцифрену предност. Повредио се и Мур, па је морао на клупу, тим из Железника покушавао је да ухвати прикључак, али није успевао. У 27. минуту било је 67:54, а после тројке Дангубића на крају треће четвртине 73:60.

Смањили су „пантери“ са старту последњег периода игре на 65:73, а после тајм-аута Партизана поенима Џонса и на 67:73. Нису црно-бели погађали шутеве иако су имали шансе поново да се одлепе, али су постигли само један поена за три и по минута, све до тројке Мура за 77:67. Био је ФМП и даље у игри, погодио је Тасић тројку, па двојку Изунду, онда и Шарановић тројку за 77:82 и отворену завршницу меча. Узвратио је са две везане тројке Пантер и на 2:12 пре краја донео недостижних 88:77 црно-белима. Погодио је Вујичић тројку за ФМП и смањио на 86:91, онда и Џонс за 89:91 на мање од девет секунди пре краја. Фаулиран је Аврамовић који је погодио једно слободно бацање и „пантерима“ је остало 7.8 секунди да изборе продужетак (92:89). Покушао је Неранџић из тешке позиције али је промашио, па је почело славље црно-белих.

Комплетну статистику можете видети овде

https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/KSS/2060387/bs.html

Фото галерију можете видети овде

https://disk.yandex.com/d/dKApacbIr19xzA

Изјаве:

Балша Копривица

– Сматрам да смо почели добро, играли смо са ФМП ове сезоне, знамо каква су екипа, на који начин играју. Борбени су, током читаве утакмице се не предају, што су и сада показали.
Мислим да смо 35 минута играли врло добру кошарку и да смо током утакмице имали неке ситне грешке које су им дозволие да нађу ритам у нападу.

Жељко Обрадовић

– У полуфиналу је увек велика жеља за победом код обе екипе. Желим да честитам ФМП на изузетној борби и жељи да се врате у у утакмицу. Иако смо имали лако добијен меч, највише захваљујући нашим проданим лотпама у последњој четвртини дошло је то тога да се врате. Они се боре, честитам мом младом колеги на томе.
Осам изгубљених лопти у последњој четвртини, а укупно 16, довољно говори о овоме што сам причао. Све остало је било коректно. Покушали смо да будемо агресивни на њиховом најбољем играчу, али он је ипак дао много поена. Како год, утакмица је добијена, идемо у финале. Честитам мојим играчима на утакмици. Хвала навијачима на подршци током целе утакмице.
Шта очекује од финала?
– Прво да све буде у знаку кошарке, да буде фер-плеј, да се прича о кошарци и да се игра добра кошарка. Па ко покаже више на паркету да победи. Да пробамо да против тима који је искусан одиграмо што боље. Неким мојим играчима ово ће бити прво финале. Не занам колико су момци из Звезде већ финала играли и трофеја освојили. Ту лежи кључ. Да ту врсту притиска издржимо и да не правимо ове, како рече Балша, ситне грешке. Верујем у моју екипу, желим да пробамо да дамо све од себе. Максимална глад за нечим што се зове финале.

О Смаилагићу

– Рекао ми је на полувремену да га мање боли. Веома је битно рећи да је Лесор играо утакмицу без тренинга. Он је пет дана био у кревету, на своје инсистирање је дошао. Било је логично да игра да би ухватио ритам за финале, али добио је неочекивано много минуга. И Глас и Мадар су добили неку темперетуру, Раде је ван тренинга, дошао је овде да буде уз екипу као капитен, али боли га грло и даље. Сви су тестирани немају КОВИД, али имају проблем са температуром.

Данило Тасић

– Драго ми је што сам могао у родном граду да играм у овом такмичењу, на оваквој манифестацији. Играли смо у мало ослабљеном ростеру, али мислим да смо дали 300 посто нашег максимума, одиграли смо квалитетно и јуче и данас. Имали смо наше шансе, мало је и срећа пресудила на крају. Остаје нам да се спремимо за наставак АБА лиге.

– Прелепо је било да се вратим кући и да играм. Велика част и екстра мотивација, дали смо 300 посто, стварно смо хтели у финале, али бољи је победио.

Ненад Стефановић

– Честитке Партизану на заслуженој победи, водили су фактички од друге четвртине која је била кључ, јер су тада направили велику разлику. Али морам да честитам мојим момцима, било је доста добрих ствари, скок и 22 асистенције прогив њих, то је стварно феномелано.
Дали смо дупло више од реалних могућнсти, борили смо се, играли смо са десеторицом српских играча у тиму и без двојице најискуснијих беква Невелса и Радоњића. Мислим да смо изгледали фантастично.
Утакмице је била тешка и специфична. Велики индивидуални квалитет је на њиховој страни, али имају они још квалитета. Мислим да смо их натерали да дају максимумм. Трећи пут играмо са њима добру утакмицу, сјајан начин да напредујемо. Све честитке, срце су оставили на терену. Немам шта да им замерим.

Tagovi

Komentari (0)