КОШАРКА: Пријем у Кући кошарке

Женска сениорска репрезентација Србије, која је на Олимпијским играма у Токију освојила четврто место, данас је са осталим олимпијцима слетела у Београд. Селекторку Марину Маљковић, играчице и стручни штаб на аеродрому „Никола Тесла“ дочекали су председник КСС Предраг Даниловић и генерални секретар Златко Болић.

 DOCEK-KSS-15.jpg

По одласку са аеродрома, у „Кући кошарке“ је организован прикладан пријем за наш национални тим.

Председник КСС Предраг Даниловић обратио се репрезентативкама.

– Марина и девојке, хвала вам за све! Желео бих само да вам кажем да ви најбоље знате како се осећате… Радио сам исти занат као ви, знам да сте највише од свих желеле да донесете и медаљу са Олимпијских игара… Треба да будете више него поносне на резултат који сте направиле овог лета и то што сте шампионке Европе, ја јесам, не само као председник Савеза него и лично, био сам са вама више пута на путовањима… Не желим сада нешто да причам и да вас тешим, али понављам да сам поносан на вас и да сте направиле невероватан резултат овог лета. Соња, Јелена, нећу сада да се опраштам од вас, за то ће да буде приређена једна посебна прилика, јер то више него заслужујете. Морам да вам пренесем честитке и поздраве наше потпредседнице Ане Јоковић, која је са кадеткињама у Шпанији…

После председника, присутнима се обратила Јелена Брукс, капитен репрезентације, која се овим Олимпијским играма заједно са Соњом Васић опростила од националног дреса.

– Желела бих да искористим прилику у име целе екипе и своје име, да вам се захвалимо сви, и девојке које су овде и оне које нису, за све што сте нам пружили и што сте увек били уз нас, наша највећа подршка. Нама свакако остаје жал за овом бронзаном медаљом… Гледајући уназад, на све што је остварено у последњих неколико година, можемо да будемо поносни, а то је, пре свега, захваљујући Кошаркашком савезу који нам је омогућио најбоље услове за припреме, тренинге, путовања… Још једном велико хвала за све. Мени је било изузетно велико задовољство и част да представљам нашу земљу – рекла је Јелена.

Tagovi

Komentari (0)