КОШАРКА - Новогодишњи турнир у Крагујевцу за крај календарске 3X3 сезоне

Календарску 3×3 годину 2022, као по обичају, завршавамо организацијом великог Новогодишњег турнира у Крагујевцу 30. децембра.

Кошаркашки савез Србије и 3×3 Србија имају част да после још једне успешне баскет сезоне, у којој је наша репрезентација потврдила светску доминацију освајањем титуле на Светском и Европском првенству и редовне доминације наших играча и тимова на светском туру, а затим никад боље организованог домаћег првенства са несвакидашњим финалом Србије на Тргу Републике, опет озваничи завршетак сезоне организацијом петог по реду новогодишњег турнира.

Naslovna-Djokic.jpg

Новогодишњи турнир је од пре четири године препознат као највећи баскет турнир, с обзиром на то да окупља све такмичарске категорије (чак десет) и да се истовремено одиграва на три терена током целог дана. Као водећа федерација на свету желимо и да крунишемо још једну годину за нама организацијом најмасовнијег турнира у центру Шумадије, где ће се окупити преко 400 учесника из целе Србије, као и сви релевантни чиниоци овог олимпијског спорта. Наиме, намера нам је да се дан пред Нову годину у хали „Шумадија Сајма“, у празничној атмосфери, са вама подсетимо свих наших успеха у протеклој сезони, али и најавимо наредну. Из тог разлога у хали ће бити постављена „Фан зона“ где ће бити изложени наши трофеји и медаље из 2022. године (титуле са Светског и Европско првенства). И овај пут, биће укључене многе такмичаарске категорије, а на вама је само да одаберете своју и борите се за богат наградни фонд.

Уједно, новогодишњи турнир за ПРО сениорску категорију представљаће прву станицу наше зимске лиге, која ће обухватати укупно четири турнира широм Србије, а чији ће победник, као и прошле године, носити слот за ФИБА Челенџер са плаћеним путним трошковима. Котизација за ову категорију је басплатна, а број екипа је ограничен на 12. Такође, морамо да напоменимо да ће сениори први пут играти на новом најбољем светском баскет терену марке „Енлио“ који је сертификован од стране ФИБА са А лиценцом и који се управо користио на 3×3 Ворлд тур Финалу у Аду Дабију.

Предвиђене такмичарске категорије биће: ПРО сениори, сениори (аматери-студенти), сениорке, јуниори У18, јуниорке У18, кадети У16, кадеткиње У16, пионири У14, пионирке У14, мини баскет У12 (могућ микс).

У новогодишњој атмосфери, организатор се потрудио да поред празничног дружења за све категорије кроз спонзорски пул обезбеди вредне новчане и робне награде.

Сва три прва места у свим категоријама добијају медаље.

Такмичарски програм за сениоре и про сениоре стартује од 15.00 сати док је окупљање за све остале екипе од 12.00 сати.

 

Tagovi

Komentari (0)