КОШАРКА: Марина Маљковић: Уздам се само у рад, преданост, заједништво, борбеност и понос

 marina_maljkovic.png

 

Женска кошаркашка репрезентација Србије вредно је радила 12 дана на Златибору. План рада селекторке Марине Маљковић у потпуности је испуњен, а проверу усвојеног знања и форме, као и уиграности, наш тим ће имати средином овог месеца када ће учествовати на пријатељском турниру у Кини.

– Прошла је још једна фаза у припремама нашег тима за оно што нас тек очекује за годину дана. Свако овакво окупљање треба да донесе неку позитивну ствар. Циљ је био да се нове играчице уведу у систем, подигне ниво форме и да се гради тимска игра и тимска хемија. Задовољна сам залагањем и приступом играчица. На њима је сада да све то покажу и у Кини на турниру – истакла је селекторка Србије Марина Маљковић.

У Кину путује екипа која је тренирала на Златибору без Соње Петровић и Јелене Миловановић, а водиће их помоћни тренер репрезентације Милош Пађен. Србију очекују изузетно јаки противници попут Аусталије, Аргентине и Кине, па ће то бити идеална прилика да се играчице прикажу у што боље светлу и покажу стечено знање са златиборских припрема.

– Турнир у Кини ће нам послужити да видимо са чиме располажемо и на чему треба још да радимо. Још једном напомињем, ово је нова репрезентација, којој треба да изградимо нови идентитет. Немам чаробни штапић и никада не дајем празна обећања. Рад, преданост, заједништво, борбеност и понос смо градили дуги низ година и то нам је донело два одличја на два велика такмичења. Сад опет крећемо све из почетка. Ушле смо у рудник, свесне великог терета који можемо да изнесемо на нашим леђима само ако будемо храбре и вредне – каже српска селекторка.

Пре одласка у Кину, српске репрезентативке одиграће у Београду два затворена меча против екипе Шангаја.

– Година ће брзо проћи, а нећемо имати превише прилика за окупљања и евентуално одигравање пријатељских утакмица. Зато нам је свака заједничка акција драгоцена. Треба да проверимо што више опција, треба да пронађемо добитну формулу и опет да уђемо у победнички ритам са 12 идеалних које ће бранити боје Србије на Европском шампионату наредне године у нашој земљи – рекла је селекторка Србије.

Марина Маљковић се на клупу Србије вратила у јануару месецу, а прву акцију организовала је већ у фебруару. После три окупљања репрезентације у првих шест месеци, српска селекторка истиче да постоје бројни реални проблеми са којим се суочава наш тим.

– Добро је познато шта тражим од играчица, али народ мора да разуме да је ово једна потпуно нова генерација, ово није она екипа која је освајала медаље. Домаћа лига нема квалитет, па нам све репрезентативке долазе из иностранства. У много смо тежој ситуацији неко што је био случај 2011. године, када смо окосницу тима имале на једном месту у једном клубу. Времена немамо, још не знамо да ли ћемо се окупити у новембру, како би огромном количином рада могле да надокнадимо наше недостатке, а подразумева се да ћу ја, као и увек, тражити апсолутни максимум од сваке репрезентативке. Једино у шта можемо да се уздамо јесу вредан рад, тимско заједништво, преданост систему, борбеност на паркету и понос – закључила је Марина Маљковић.

Tagovi

Komentari (0)

Повезане вести