КОШАРКА - Црвена звезда МТС брани трофеј Купа против Арт Баскета

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС – КРАЉЕВО 64:57 (20:11, 18:16, 14:16, 12:14)

Други финалиста Купа Милан Цига Васојевић је екипа Црвена звезда МТС, која је победила Краљево у изузетно узбудљивој утакмици и у понедељак од 20.00 сати имаће прилику да против Арт Баскета одбрани трофеј освојен прошле године на истом месту.

 CRVENA-ZVEZDA-vs-KRALJEVO-637-scaled.jpg

Боље су црвено-беле отвориле меч, после три минута повеле 10:3 захваљујући доброј одбрани. Бројне промашаје на обе стране Звезда је компензовала офанзивним скоком, па је у 8. минуту после четири везана поена расположене Хол и два слободна бацања Чолић било двоцифрених 18:5. Тргла је тројком Гобељић Краљево, па Меховић са два пенала смаљила на 11:18, а по истеку десетог минута било је 20:11.

Контролисала је Звезда резултат и на старту друге четвртине, имала двоцифрену предност, да би Краљево у 14. минуту поново смаљило на 17:26. Разиграла се тада Богићевић, али је одлична Гобељић одговорила тројком, а истом мером минут касније узвратила Јаковина за 34:20. Уследила је мини серија Краљева 7:2, а на велики одмор Београђанке су отишле са 38:27.

И на почетку трећег периода водила се велика борба за сваки поен. Погодила је Јаковина тројку за 45:32, Краљевчанке са четири везана поена смањиле на 36:45. Ушла је тада у серију Хол, придружила се Чолић са линије слободних бацања, па је поново било „плус 14“ – 52:38, 29. минут. Погодила је тројку Изли за серију 5:0, па је пред последњи период игре било 52:43.

После поена Наумчев, поново је погодила за три Изли (54:46), али су на другој страни биле прецизне Бојовић, Чолић и Јаковина за великих 61:46. Јуриле су Краљевчанке прикључак, поново спустиле минус четири минута пре краја на 52:61, а онда и на 54:61. Све је било отворено када је два и по минута пре краја тројку погодила Меховић и довела Краљево на четири поена минуса – 57:61. Није Звезда искористила напад, али ни Краљево, које је добило нову шансу 1:24 пре краја, али су промашиле, док је на другој страни фаулирана Катанић 36 секунди пре краја. Погодила је оба пута за 63:57. Промашиле су тројке Изли и Меховић, поново је фаулирана Катанић која је једном погодила и ставила тачку на победу и пласман Звезде у финале.

Комплетну статистику можете видети овде

https://kss-live.com/kupz/live.php?id=crv_kra

Фото галерију можете видети овде

https://disk.yandex.com/d/IGBewLI-wdam5w

ИЗЈАВЕ

Ивана Брајковић

– Честитам Звезди на уласку у финале. Дозволили смо противнику друге шансе, вратили смо се, али Звезда је квалитетна екипа и није дозволила пун повратак.

Никола Јовановић

– Честитам Звезди пролазак у финале. Немам шта да замерим. Девојке су оставиле и више од максимума. Немају искуство играња оваквих утакмица. Мора се доћи добром одбраном до напада. Дошли смо у Ниш да освојимо Куп, са таквим амбицијама идемо и у плеј-оф. Са оваквом екипом и оваквим залагањем можемо да освојимо титулу.

Снежана Богићевић

– Честитам својој екипи на финалу и противнику на доброј утакмици. Почели смо добро, имали ритам и држали скок. Имали смо пад који нисмо смели да дозволимо из наших глупих грешака. Проценат шута није био на завидном нивоу што није својствено нама.

Драган Вуковић

– Жреб је хтео да се сретну прва и друга екипа. Тврда утакмица, Краљево искусно, уме да казни све грешке. Није обична утакмица, са оваквим процентом шута тешка утакмица. Добром одбраном смо надоместили све. Очекује нас тешко финале, тешка утакмица. Противник је за нијансу можда имао лакшу утакмицу…

Tagovi

Komentari (0)