КОШАРКА: Арт Баскет нови освајач Купа Милан Цига Васојевић

ВОЈВОДИНА 021 – АРТ БАСКЕТ 74:83 (19:18, 24:24, 17:18, 14:23)

Арт Баскет је нови освајач Купа Милан Цига Васојевић! У изузетно квалитетном и неизвесном финалу, Београђанке су савладале екипу Војводина 021 и оствариле огроман успех, доневши први трофеј у историји клуба.

 GLAVNA.jpg

Новосађанске су боље отвориле меч и у 3. минуту повеле 7:0, али су Зец и Ражнатовић узвратиле тројкама… У врло жестоком темпу, ређале су се тројке на обе стране, а после шест минута игре било је 12:11 за Војводину. У врло квалитетној четвртини, екипе су се све до краја првог периода смењивале у минималном вођству.

Исто је било и на старту друге деонице, оба тима су играла врло дисциплиновано и ефикасно. Резултат је после четири минута игре био 27:27, што је на најбољи начин одсликавало дешавања на терену. После тројке Буквић и поена Величковић и Јанковић, Арт је половином четвртине повео 34:27. Одговорила је тројком Мишељић, затим и Цукић, па су Новосађанке смањиле на 33:36 у 17. минуту, да би минут касније, после тројке Адамовић, поново повеле – 38:36. На велики одмор, Војводина је отишла са минималним плусом – 43:42.

Арт Баскет је са више енергије отворио трећу деоницу и после три минута повео 51:47. Међутим, Војводина се брзо вратила у ритам и серијом 8:0 поново дошла до предности у 27. минуту – 55:51. Поентерски пост Београђанки прекинуле су Чолић и Зец и изједначиле, а сјајна Зец је донела Арту 60:58 својим трећим успешним улазом заредом. На последњу паузу отишло се при резултату 60:60.

Војводина 021 је зајваљујући искусној Адамовић направила 5:0 у првом минуту последње деонице и повела 65:60. Још једном је Арт сјајно узвреатио преко Зец и Буквић, а онда и Стефановић, за мини серију 5:0 и ново изједначење – 65:65. Уследила је резултатска клацкалица, а онда и тројке Чолић и Буквић за београдски тим, за 75:71 у 36. минуту. Имао је Арт прилику да дође до капителне предности, али није искористио два напада, баш као и Новосађанке. Одлична Буквић погодила је тројку два минута пре краја за огромних 78:71 за Арт. Смањила је Јововић на 73:78, а онда погрешила Чолић. На 1:10 пре краја Адамовић је промашила тројку, а Јанковић са линије пенала погодила једном за 79:73 на 43 секунде пре последње сирене. Мишељић је промашила за три, а лопту је ухватила Стефановић, која је фаулирана. Погодила је оба слободна бацања за 81:73 и најавила велико славље Београђанки.

Комплетну статистику можете видети овде

http://www.fibalivestats.com/u/KSS/1862082/bs.html

# Пред почетак утакмице, након интонирања химне, председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић и потпредседница КСС за женску кошарку Ана Јоковић доделили су специјално признање Тамари Радочај, бившој репрезентативки Србије, а сада помоћници градоначелника Вршца, дрес репрезентације са бројем 64, што представља број Тамариних наступа за репрезентацију Србије.

# Великом финалу женског Купа присуствовали су председник КСС Предраг Даниловић, генерални секретар Златко Болић, потпредседница за женску кошарку Ана Јоковић, потпредседник за такмичења Душан Пројовић, као и градоначелница Вршца Драгана Митровић.

НАГРАДЕ

# Кошаркашки савез србије доделио је организатору финалног турнира Купа Милан Цига Васојевић, граду Вршцу, плакету-захвалницу за одличну организацију финалног турнира и за изузетан домаћински однос према свим актерима: клубовима, службеним лицима, гостима и представницима кошаркашког савеза србије. Плакету-захвалницу испред организатора финалног турнира примио је Марко Рашић, градски већник за спорт града Вршца, а признанње му је уручио Златко Болић, генерални секретар КСС

# Најбољи стрелац финалне утакмице је Јована Адамовић из Војводине 021, која је постигла  31 поен, а признање јој је уручила Тамара Радочај, бивша репрезентативка Србије и помоћник градоначелника.

#Најбоља играчица финалне утакмице је Вишња Стефановић из Арт Баскета, која је остварила 23 индексна поена, а признање јој је такође уручила Радочај. Поред плакете најбоља играчица је добила и ваучер, поклон „СП Ризорт“, за боравак на Старој планини.

# Сребрне медаље финалисти Купа екипи Војводине 021 Златко Болић, генерални секретар КСС и Драгана Митровић, градоначелница Вршца.

# Златне медаље победнику екипи Арт Баскета уручили су Борис Васојевић, син Милана Циге Васојевића и Драгана Митровић, градоначелница Вршца.

# Пехар у трајно власништво победнику Купа Милан Цига Васојевић за 2021. годину екипи Арт Баскета уручио је Борис Васојевић.

# Велики прелазни пехар екипи Арт Баскета уручио је Предраг Даниловић, председник Кошаркашког савеза Србије.

ИЗЈАВЕ

Маша Ражнатовић, Арт Баскет

-Утисци се још нису слегли, то ће тек да дође. Стварно сам много поносна на саиграчице. Имале смо проблема и са повредама и са Короном, нисмо имале континуитет у тренажном процесу пре Купа, али мислим да смо стварно оставиле срце на терену, да смо се бориле у свакој утакмици… Вођство противника нас није пореметило, све падове смо надокнадиле и стварно бих желела да честитам саиграчицама!

Милан Видосављевић, тренер Арт Баскета

-И даље није крај нашег сна, али причаћемо о томе за седам дана када крене плеј-оф. Сада бих желео да честитам, прво, мојим девојкама, на великом, историјском успеху и освајању Купа. Наравно, честитке и екипи Војводине. Мислим да је била одлична утакмица, достојна финала. Мислим да сте видели да и женска кошарка може да буде занимљива. За седам дана почиње и плеј-оф, па бих ову прилику искористио да вас замолим да га испратите. Ми смо наравно веома срећни и ове девојке су ово заслужиле. Осамдесет одсто ове екипе чине јуниорке и кадетикиње, и то је нешто што је стварно велико.

Јована Адамовић, Војводина 021

– Била је неизвесна утакмица до самог краја, честитке Арту одиграле су стварно добро цео турнир. Ми смо одиграле добро прву утакмицу, другу нисмо урадиле оно што смо се договориле, али добро, у суботу настављамо даље.

Александар Јовановић, тренер Војводине 021

-Било је узбудљиво и квалитетно, честитам Арту на освојеном трофеју. Одиграли смо сувише слабо одбрану, примили смо 83 поена што мислим да нисмо примили читаве сезоне. Био је егал, али негде у последњој четврини нам није ишла на руку значајна промена судијског критеријума, где је Арт за девет и по минута имао само једну личну грешку. Нисмо могли да наместимо нашу игру на центрима. То наравно не умањује њихову победу, али желим да се осврнем и на то. Хвала организатору на сјајно организованом турниру.

Tagovi

Komentari (0)