КОНЦЕРТ СРБСКИХ ПРАВОСЛАВНИХ ПОЈАЦА

У склопу манифестације „Лето на Тиси 2021“, Општина Нови Кнежевац је 11. јула организовала концерт „Србских православних појаца“. На балкону Народне библиотеке „Бранислав Нушић“, појци су изводили духовну, етно и српску традиционалну музику (укључујући и песме о старом Банату), тако да је бројна публика уживала у њиховом врсном музицирању.

Србски православни појци су а капела састав, који се бави очувањем српске традиционалне музике, каже оснивач и вођа групе Марко Качаревић.- У свом репертоару негујемо песме првенствено духовног, али и националног, етно и староградског карактера. Био је ово наш трећи наступ у Новом Кнежевцу.

Након концерта појци су све захвалили новокнежевачкој публици, а Општини Нови Кнежевац, поклонили Јеванђеле, које је у име председника општине, др Радован Уверића, преузео заменик председника, Дејан Јанчић.

Састав  је основан пре десет година. Члан и оснивач појаца је и Новокнежевчанин Немања Перкучин. Група броји осам певача, а девети члан је бубњар, који свира на ударкаљама.

SRBSKI-PRAVOSLAVNI-POJCI-11-07-2021_118-1024x682.jpg

Komentari (0)