КОНЦЕРТ КВАРТЕТА MISTIK CELLO

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају задовољство да Вас позову да у петак 12. фебруара у 19 часова присуствујете шестом у низу бесплатних онлајн концерата класичне и популарне музике у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”, чију реализацију је помогла „Banca Intesa”.

 Istorijski muzej Srbije.JPG

Концерт квартета „Mistik cello”, који чине виолончелисткиње Јасмина Мима Врбанић, Невена Бурсаћ, Марија Пудар и Сандра Грујић, заинтересовани грађани ће бити у прилици да прате на ју-тјуб каналу и фејсбук страни Историјског музеја Србије.

 Kvartet Mistik cello 1.jpg

Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије.

 Kvartet Mistik cello 2.jpg

На програму су дела композитора Ерика Сатија, Џејмса Хорнера, Јана Тијерсена, Астора Пијацоле, Бена Кинга, Адел, Ендрју Лојд Вебера и композиције „Sway”, „Despacito” и „Девојко мала”. Особеност концерта у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”, је и извођење по једне нумере изненађења од српских композитора из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Будући да се концерт приказује пред Дан заљубљених, нумера изненађења ће бити инспирисана овим романтичним празником.

Јавност ће бити благовремено обавештена о терминима, извођачима и програмима наредних концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”.

 Kvartet Mistik cello.jpg

Снимке концерата камерних ансамбала „Duo perfetto”, „Duo moderato”, „Београдски гудачки квартет и „Дамар”, као и концерт саксофонисте Милана Савића уз клавирску сарадњу Укија Оваскаинена, који су реализовани у претходном периоду, заинтересовани грађани могу да  могу да пронађу на ју-тјуб каналу Историјског музеја Србије.

 

Tagovi

Komentari (0)