КУГЛАЊЕ: Јадран бољи од Београда у пријатељском мечу

Аутор текста: Бранимир Васић

b vasic.jpg

 

 

ГОЛУБИНЦИ, 13. јул (Инфо центар).- Куглаши Јадрана из Голубинаца, члана Прве лиге Србије - група Војводина (прошлу сезону завршили су на осмом  месту), победили су, на својој куглани,  екипу шампиона и победника Купа Србије Београда у пријатељском мечу са 3.360: 3.325 у чуњевима и 6:2 у поенима играча, на задовољство председника Мирка Першића који је поручио:

- Слободно напишите да се Јадран ове године неће борити за опстанак као лане. Нека се наши ривали у борби за Супер лигу Србије добро замисле...

golubinci prvi blok.jpg

После прва два играча Јадран је водио са 2:0 у сетовима и имао 22 чуња више. Живановић је победио новајлију у редовима Београда, јуниорског репрезентативца и двоструког шампиона света – екипно и у миксу са Хермином Лукач, Кличарића  а Ћетојевић је био бољи од Миличевића. Оба дуела завршена су 2:2 и сет поенима и решени су на више чуњева.

У другом „блоку“, гости су смањили на 3:1 у поенима играча, али је Јадаран имао  29 чуњева више, захваљујући првенствено играчу утакмице Ненаду Шкорићу  који је срушио 596 чуњева. Савладао је Шакића, у сетовима је било 3:1. Први поен Београду донео капитен Горан Остојић, најбољи у редовима шампиона са  583 чуња. Био је бољи од  Ђурића, у сетовима је било 3:1 за Остојића.

golubinci drugi blok.jpg

Други поен Београду донео је у последњем  пару нови играч у чети тренера Војка Павловића Слободан Симоновић (дошао из Баната у овом прелазном року) који је срушио  571 чуњ и савладао Драгића (3:1 у сетовима). Горан Цимеша, овосезонско велико појачање Јадрана (дошао из вицешампиона Партизана) донео је четврти поен домаћинима савладавши Штиковца  са 3:1 у сетовима и са 575 чуњева забалежио је трећи резултат утакмице. Јадран је оборио укупно 35 чуњева више и добио још два поена за победу од 6:2.  Београд је играо без репрезентативаца Уроша Јагличића и младог аса Желислава Јакаба (дошао у овом прелазном року из Црвене зветде) као и Николе Поповића који се опоравља од повреде.

golubinci treci blok.jpg

Меч су пратили председник КС Србије Урош Драгојловић, председник КС Војводине Радован Шуњка као и секретар КСВ Лазар Шуњка. Новинарка локалне ТВ је узела изјаве од председника Јадрана Мирка Першића, председника КСВ Радована Шуњке као и Војка Павловића, селектора мушке  омладинске и сениорске репрезентације Србије и стратега Београда.Изабраници Војка Павловића су на Шампионатима света у мају у Клужу у Румунији, у сениорској конкуренцији освојили три златне и бронзану медаљу, а у јуниорској два златна, два сребрна и два бронзана трофеја, укупно девет, пет златних и по две сребрне и бронзане.

GOLUBINCI PUBLIKa.jpg

 

После меча – лепо „треће полувреме“ и дружење уз неколико песама које је сјајно отпевао председник Јадрана Мирко Першић.

ПРИЈАТЕЉСКИ МЕЧ: ЈАДРАН (ГОЛУБИНЦИ) - БЕОГРАД 3.360:3.325 (6:2). Резултати играча: Бранислав Живановић- Бојан Кличарић 1:0 (531:524, 2:2), Бранислав Ћетојевић - Жељко Миличевић 1:0 (552:537, 2:2), Ненад Шкорић – Његош Шакић 1:0 (586:567, 3:1), Раде Ђурић - Горан Остојић 0:1 (561:583, 1:3), Горан Цимеша - Јовица Штиковац 1:0 (575:543, 3:1), Жарко Драгић – Слободан Симоновић 0:1 (545:571, 1:3).

golubinci rezerve.jpg

 

Резерве – Јадран: Љ. Кљајић 534, П. Опачић 490. Београд: Војко Павловић 541, Жарко Личина 514. Судио је Драган Божић.

Фото галерија

golubinci skoric jadran igrac meca.jpg
golubinci goran ostojic Beograd.jpg
golubinci  Dragic i simonovic.jpg
golubinci cimesa.jpg
golubinci izjave 3.jpg
golubinci vojko pavlovic.jpg
golubinci izjave 2.jpg

Tagovi

Komentari (0)