Куглање: Блиставом Кристалу дерби шампионата против сјајног Срема

Аутор текста: Бранимир Васић

 

 

DERBI SREM I KRISTAL.jpg 

 

ГОЛУБИНЦИ, 17. март (Инфо центар).- Куглашице зрењанинског Кристала победиле су Срем на куглани у Голубинцима у дербију шампионата и 17. кола Супер лиге Србије са 3.208:3.251 у чуњевима и 6:2 у поенима куглашица. Сада су ова два клуба изједначена у бодовима на врху табеле, по 27. Редослед на крају шампионата одлучиће међусобни дуели а ту су Зрењанинке успешније  јер имају две победе, тако да уколико и у последњем колу идућег викенда упишу бодове против новосадске Бачке на својим стазама, освојиће шампионску титулу!

Први блок завршен је нерешено 1:1. Ана Мартон је изгубила од Драгане Дорожан, а некадашња трофејна репрезентативка Јелена Богданов (девојачко Мајсторовић) савладала је Марију Кресовић, али је Срем имао чуњ више на конту.

 DERBI AMRTON SREM.jpgDERBI DOROZAN KRISTAL.jpg

 

У другом блоку, оба поена припала су Кристалу. Марину Јокић савладала је Ана Будаи, а Биљану Вукелић, са 544 чуња најбољу у редовима Срема, репрезентативка Зрењанинки Хермина Лукач, која је, на крају, са 585 чуњева била и играчица утакмице. Кристал је повео са 3:1 у поенима кугашица и имао је 66 чуњева више.

 DERBI JOKIC SREM.jpgDERBI BUDAI KRISTAL.jpg

 

У трећем пару, Јованка Ралић је против реопрезентативке Кристала Маје Ђукић после три сета губила са 2:1 али је имала, захваљујући сјајном трећем сету (160:126), девет чуњева више. Ђукићева је, због повреде, сишла са стазе пред последњи сет. Замена, млада Милена Јуришић, је освојила четврти сет (111:124) и  донела четврти играчки поен Кристалу.

DERBI RALIC SREM.jpgDERBI DJUKIC KRISTAL.jpg

За, ипак, неизвесну завршницу се постарала Татјана Мандић. Серијом „деветки“ у последњем сету, покушала је да надокнади чуњ разлику, освојила је и поен против Владане Обренић, али је на крају Кристал добио још два поена јер је имао 43 чуња више, за победу од 6:2.

 DERBI MANDIC SREM.jpgDERBI OBRENIC KRISTAL.jpg

- Обзиром да смо целу сезону играле као домаћини на туђим кугланама, јер наша у Руми није условна за суперлигашке утакмице, морамо да будемо задовољни и вицешампионском титулом. И у овој утакмици смо дале максимум, сигурна сам да је публика уживала. Волела бих, а мислим да смо као клуб заслужили, да  добијемо модерну куглану у нашој Руми и да не будемо више стално гости...-рекла је Јелена Богданов у микрофон ТВ екипе.

Боба Божић  генерални секретар Кристала, захвалила Срему на гостопримству и сјајној организацији утакмице:

DERBI BOZIC.jpg

- Овакви мечеви мнго значе за популаризацију женског куглања. Утакмица је била неизвесна до краја, са много преокрета и узбуђења. Честитке свим мојим играчицама и тренеру Марији Кресовић на изузетној борбености. Маји Ђукић једно огромно хвала јер је, иако повређена, изашла на стазе и много нам је помогла. Ове сезоне Кристал обележава 72 година плодног рада и биће лепо да годишњицу прославимо и са титулом шампиона Србије.

Меч су пратили Урош Драгојловић и Војко Павловић председник и генерални секретар КСС. Урош Драгојловић је, у изјави за локалне ТВ станице, подвукао:

DERBI DRAGOJLOVIC RALIC I PAVLOVIC.jpg

- Честитке и Срему и Кристалу, одиграли су изванредан меч. Показали су зашто су две најбоље екипе у српском женском куглању. Срем је већ дуго у врху и заслужује да му градске власти Руме, помогну да добије нову куглану, поготово јер постоји простор где је сада стара куглана са шест сзаза. Ако има воље, сигурно би се нашла и средства која, у односу на објекте у другим спортовима, нису велика. Град мора да буде поносан на овај клуб јер у њему, уз искусне куглашице, стасава и сјајна, млада генерација.

DERBI 2.jpg

На лепом дружењу после утакмице, председник клуба и играчица Срема Јованка Ралић, честитала је Кристалу на победи, али и својим играчицама на борбености:

- Бориле смо се, мало је било и треме и притиска због значаја утакмице. Срем постоји 27 година и било је много успеха. Од 2014. смо три пута биле друге и једном треће у шампионату... У првом делу првенства били смо домаћини у Новом Саду, у другом делу смо ривале дочекивали у Голубинцима и хвала свим куглашким радницима овог места, а посебно Мирку Першићу, председнику Куглашког клуба Јадран на изузетној подршци и помоћи. Били су нам највернији навијачи. Нисмо несрећне због другог места, посебно јер као вицешампионке учествујемо у Европском купу чији је домаћин у октобру Сарајево, а то је била и жеља Јелене Богданов. Надам, се да ће нам овај сјајан пласман, који је  просто невероватан обзиром на тешке услове тренинга и такмичења, помоћи да отворимо врата до оних који одлучују у Општини Рума, да их замолимо да нам среде куглану, да добијемо „плоче“ и електронику, како бисмо бодове освајали уз подршку наших навијача.

Јованка Ралић је посебно истакла допринос Марине Јокић која је у овом првенству  често била најбоља играчица Срема:

- У последње четири сезоне, колико је у нашем клубу, за неке утакмице путовала је из Крушевца и по 800 километра. Никада није помислила да оде у клуб који јој је ближи и хвала јој на верности. Мало је таквих играчица у нашем куглању.

МЕЧ 17. КОЛА СУПЕР ЛИГЕ СРБИЈЕ ЗА КУГЛАШИЦЕ:

СРЕМ (РУМА) - КРИСТАЛ (ЗРЕЊАНИН) 3.208:3.251 (2:6).

Резултати играчица:

Ана Мартон -  Драгана Дорожан 0:1 (538:550, 2:2),

Јелена Богданов - Марија Кресовић 1:0 (542:531, 3:1),

DERBI BOGDANOV SREM.jpgDERBI KRESOVIC KRISTAL.jpg

Марина Јокић - Ана Будаи 0:1 (518:542, 1:3),

Биљана Вукелић - Хермина Лукач 0:1 (544:585, 1:3),

 DERBI VUKELIC SREM.jpgDERBI LUKAC KRISTAL.jpg

Татјана Мандић - Владана Обренић 1:0 (537:510, 3:1),

Јованка Ралић - Маја Ђукић 0:1 (529:409, играла замена Милена Јуришић 124 укупно 533, 1:3).

 

Судио је Марјан Колић.

Tagovi

Komentari (0)