КАЈАК - Завршене припреме у Турскоj

На овогодишње основне припреме у традиционалноj бази српских каjакаша у Анталиjу, отпутовао jе велики броj такмичара коjи су место на припремама изборили према правилнику Савеза.

 pripreme antalija.jpeg

Циљ ових припрема jе био да у зимском периоду превесламо што већи броj километара у поднебљу где jе клима повољна за ту врсту тренинга. Уз добре услове и квалитетну логистику комплетан оваj припремни период од укупно шест недеља, обављен jе по плану тренера. С обзиром да нас већ у маjу очекуjу учешћа на Светским куповима, на коjима ће бити и извршена коначна селекциjа нашег националног тима коjи ће нас представљати на европском и светском првенству, наша екипа тад треба да буде у изврсноj форми, тако да jе оваj тренутак изабран у складу са предстоjећом сезоном“, обjаснио jе селектор репрезентациjе у спринту, Мирослав Родић.

За разлику од претходних година, временске прилике у Анталиjи нису у потпуности ишле на руку нашим такмичарима.

Пратило нас jе изузетно хладно време и при краjу припрема смо имали неколико такмичара коjи су се перхладили, међутим, захваљуjући тимском лекару пребродили и те тешкоће, те можемо рећи да су сви задовољни припремама“, додао jе селектор Родић.

Осим српске екипе у Анталиjи jе ове године боравио и велики броj такмичара других репрезентациjа.

Ове године осим временских услова коjи нису били идеални, пратила нас jе и велика гужва на тренинзима на води где jе по некад било и 30 пратећих чамаца и преко 130 такмичарских чамаца. Међутим и поред тога како унутар нашег тима, тако и са осталим екипама постоjала jе максимална сарадња, и сигуран сам да смо за протеклих шест недеља направили одличну основу за напорну сезону коjа jе пред нама“, закључио jе Мика Родић.

На припремама у Турскоj боравили су:

Александар Jовановић, Анастазиjа Баjук, Анђело Џомбета, Боjан Зделар, Бранко Лагунџић, Димитриjе Стоjшић, Дина Бацељ, Дуња Станоjев, Ервин Холперт, Каталин Гере, Лука Мањенчић, Лука Стоjков, Мариjа Достанић, Марко Драгосављевић, Марко Новаковић, Марко Суботић, Михаило Суботић, Миленко Зорић, Небоjша Груjић, Никола Ковачевић, Никола Расулић, Оливера Михаjловић, Стефан Векић, Стефан Врдољак, Страхиња Стефановић, Тиjана Арсић, Вељко Довраговић, Владана Пешић, Владимир Торубаров, Воjин Рудовић и Жељана Петровић.

На припремама су са такмичарима, осим селектора Мирослава Родића, били и тренери: Урош Павловић, Ненад Косиjер, Ђурица Левнаjић, Урош Митjев, Симо Болтић и Душан Ружичић. Да би такмичари на што бољи начин могли да искористе основне припреме, у Анталиjи jе боравио и физиотерапеут Милош Малешевић, као и лекар Предраг Милковић.

Прво изборно национално такмичење за састав репрезентациjе jе Куп Србиjе коjи се од 28. до 30. априла одржава на Ади Циганлиjи, док jе прво национално такмичење, Првенство Србиjе на 5000 метара 16. априла у Бачкоj Паланци.

 

Tagovi

Komentari (0)