КАЈАК: Лагунџић тренира са нашим наjбољим такмичарима

Бранко Лагунџић ове сезоне почиње да се такмичи у сеноирскоj конкуренциjи. Иако jе прошле године већ учествовао на Светском купу у Сегедину, Лагунџић jе сада први пут на припремама у Турскоj.

Веома ми jе драго што сам са нашом наjбољом екипом на припремама, али уjедно желим да се покажем што боље и да припреме урадим што квалитетниjе.
Ове припреме ће ми доста помоћи, jер могу да тренирам са нашим наjбољим такмичарима, и уколико ми jе потребан неки савет они ће ми радо помоћи„, наглашава Бранко.

Lagundzic 3.jpeg Фото: Кајакашки савез Србије

У неким спортовима, поготово екипним, наjмлађи чланови тима добиjаjу и нека додатна задужења.

Што се тиче тих ‘специjалних’ задатака, њих нема, али уколико ме неко пита да му помогнем око нечега, jа се увек радо одазовем„, каже Бане кроз смех.

Завршена jе прва половина припрема. Бранко наглашава да jе таj период протекао одлично:

Време jе одлично, било jе неколико дана када jе дувао ветар и падала киша, али jе сад доста сунчано што нама одговара за веслање. Први део припрема jе био базични са мало дужим тренинзима. Имамо дневно три тренинга. Уjутру и поподне су веслачки тренинзи, а између вежбамо у теретани или трчимо. Jутарњи тренинг jе доста захтевниjи, а после подне обично буде мало лакши„, обjашњава Бранко.

  Lagundzic 2.jpeg

Фото: Кајакашки савез Србије

Припреме у Турскоj траjаће jош три недеље.

Наша недеља изгледа тако што имамо тренинге сваки дан, сем средом поподне и недељом. Тим данима идемо мало у обилазак Анталиjе, прошетамо до мора, и дружећи се у хотелу. Од тренинга ми наjвише приjа кад имао мало краће деонице и jаке, и када сам уморан приjа ми лакше веслање и рад на техници. А неки од тежих тренинга су дуже веслање, и након веслања кад имамо теретану„, искрен jе Лагунџић.

Lagundzic 4.jpeg Фото: Кајакашки савез Србије

План тренинга у другоj недељи тренинга биће нешто другачиjи него у прве три недеље.

У другоj половини припрема ћемо мало смањити обим тренинга, али се зато повећава интезитет. Такође почињемо да испробавамо комбинациjе за групне посаде. Надам се да ћемо овако наставити, и бити сви здрави без неких проблема„, закључио jе Бранко.

 

Tagovi

Komentari (0)