KAJAK: За сада без олимпиjске квоте у К1-1000

Другог дана такмичења на Европским квалификациjама за Олимпиjске игре у преподневном програму наступио jе jедино Боjан Зделар у финалу jедноседа на 1000 метара.

 bojan-za-sajt.jpg

ФОТО: Нина Jеленц / ЕКА

Зделар jе трку извеслао за 3 минута и 45.77 секунди што му jе донело 6. место. Триjумфовао jе Артур Петерс из Белгиjе (3:40.33), док jе друго место припало Гиjому Бержеру из Француске (3:40.95). Трећи jе кроз циљ прошао Норвежанин Ларс Магне Улванг (3:41.23).

На додатним европским квалификациjама за Токио само прва двоjица из финала изборила су додатну квоту за учешће на Олимпиjским играма.

Наредну шансу за осваjање квоте коjа води у Токио, Зделар ће имати на глобалним олимпиjским квалификациjама коjе се 20. и 21. маjа веслаjу у Барнаулу у Русиjи.

У послеподневном програму другог дана такмичења на Европским квалифкациjама за Олимпиjске игре, наступиће две српске посаде.

Посада мушког двоседа на 1000 метара, Ервин Холперт и Михаило Суботић такмичиће се у финалу од 18 сати и 55 минута. Док ће се Мариjа Достанић и Кристина Бедеч за квоту за Олимпиjске игре борити од 19:12 часова.

У конкуренциjи двоседа на Европским квалификациjама само победници финалних трка избориће квоту за овогодишње Олимпиjске игре.

Све резултате Европских квалификациjа за Олимпиjске игре као и предстоjећег Светског купа можете пронаћи кликом ОВДЕ.

Tagovi

Komentari (0)