КАЈАК: Зделар - Олимпиjске игре су велика част

Без обзира што се jош увек такмичи у категориjи млађих сениора, Боjан Зделар први пут ће се у кариjери такмичити на Олимпиjским играма.

 IMG_2204.JPG

Фото:Небоjша Радовић / КСС

Олимпиjске игре су наjквалитетниjе такмичење на свету и самим тим само пробрани спортисти имаjу прилику да наступаjу на њима. Мени jе велика част што ћу са двадесетjедном годином наступати први пут на Олимпиjским играма. Бићу jедан од наjмлађих такмичара у моjоj конкуренциjи и надам се што бољем пласману“, каже Боjан.

Зделар наглашава да што се самог такмичења тиче у Токиjу неће бити непознаница, међутим радуjе се атмосфери олимиjског села.

Што се тиче самог такмичења и конкуренциjе то jе идентично као на нашим европским и светским првенствима тако да ни ту ништа ниjе страно. Оно што jе ново jесте цела атмосфера коjу Олимпиjске игре носе. Оне су наjвеће планетарно такмичење и самим тим завређуjу наjвећу пажњу. У олимпиjском селу борави десет хиљада спортиста и ту ћу имати прилике да се упознам и да видим неке од наших наjбољих спортиста, али и из других земаља“, обjашњава Боjан.

Припреме за такмичење у Токиjу Боjан приводи краjу. У досадашњем делу сезоне већ се окушао на три велика међународна такмичења.

Моjе прво такмичење ове сезоне су биле те Европске олимпиjске квалификациjе. С обзиром да се нисам такмичио од прошле године нисам дуго био на стази и самим тим нисам баш имао савршену тактику. Доста сам спориjе кренуо него што сам хтео и онда су ми у првом делу трке такмичари доста отишли и та разлика ниjе могла да се надокнади. Међутим, у Сегедину jе одмах уследио Светски куп где сам заузео шесто место у финалу што jе изузетан успех с обзиром да су се такмичили сви спортисти коjи веслаjу на Олимпjским играма. После тога jе уследио Европско првенство за сениоре. И ту сам такође извеслао одличну трку. Чак сам до последњих стопедесет метара био на бронзаноj медаљи, али ми jе понестало снаге и завршио сам седми. У сваком случаjу, та два сениорска финала су ми показала да jе моjе место ту где jесте“, нагласио jе Зделар.

Осим у своjоj главноj дисциплини, jедноседу на 1000 метара, Боjан ће у Токиjу веслати и у jедноседу на 200 метара.

С обзиром да трке на 200 метара почињу када се такмичење у хиљадарки заврши имаћу довољно времена да се одморим и припремим како би и у тоj дисциплини могао да дам своj максимум“, додао jе Боjан.

Олимпиjске игре су почеле у петак, неки од наших спортиста већ су освоjили прве медаље и нап млади каjакаш успех чланова српског тима види као подстрек за што боље резултате.

У последње време ми jе наjбитниjе да извеслам своjу наjбољу трку и да пружим своj максимум. Кад то урадим пласман обично буде веома добар. Уколико урадим све што треба да урадим, бићу задовољан и пласманом“, закључио jе Зделар.

 

 

У олимпиjском тиму Србиjе у конкуренциjи каjак спринта, осим Боjана Зделара, такмичиће се jош и Страхиња Стефановић и Милица Новаковић.

Распоред трка у каjаку спринт на Олимпиjским играма у Токиjу, као и резултате, можете пронаћи ОВДЕ.

 

Tagovi

Komentari (0)