КАЈАК - Базић заустављен у полуфилалу СП у Липтовском Микулашу

Претпоследњег дана СП за jуниоре и млађе сениоре у слалому коjе се одржава у Липтовском Микулашу веслане су полуфиналне и финалне трке у jуниорскоj категориjи у мушкоj и женскоj конкуренциjи. Вук Базић завршио jе полуфинлале на 38. месту од 40. такмичара колико их jе стартовало и тиме се опростио од даљег наступа.  Промашаj на петоj капиjи и 50 казнених секунди, коштао га jе бољег пласмана и борбе за финале.

DZ9_1535-002-980x653.jpg

– „На жалост ветар jе  учинио своjе, нисмо успели за финале“-изнео jе своjе утиске селектор Горан Jовановић-„На петоj низводноj капиjи између бочних стена ветар jе померио у страну капиjу и Вук jе  на жалост добио 50 казнених секдуни. Прошао jе трећином главе и судиjе су то виделе. До краjа jе извозио стазу, да не буде да стане икао jе видео да jе добио 50 секунди казне и да jе практично трка за њега  већ готова. Тако се наместило, данас jе баш дувао jак ветар на стази. Нема кукања, идемо jош jаче и боље“-поручио jе Базићев тренер.

Базић jе полуфинале на краjу завршио са 56 казених секудни тако да jе имао 167 секунди 6 стотинки извеслано време и огроман заостатак за победником трке од 76,48 секунди односно 70,59 секунди до 10. места коjе га jе водило у финале.

Победник jуниорског полуфинала био jе Елоуан Дебликуи из Француске коjе jе извеслао  трку за 90 секудни 58 стотинки да би финале завршио на претпоследњем деветом месту. Суперталентовани Словенац Зига Лин Хочевар наjперспективниjи jуниор планете у слалому, издоминирао jе на шампионату. Jуче jе освоjио златну медаљу у ц1 jуниорском финалу са 8 секунди предности над другопалсираним, а данас jе то поновио у к1 финалу извеславши трку за 87 секунди 21 стотинку, што jе износило пет ипо секунди испред Француза Корнуа коjи jе био сребрни (92,84).Бронза jе припала Чеху Копечеку (92,97).

Вук Базић се у Словачкоj на шампионату Света опростио од jуниорске категориjе.

Европско првнество за jуниоре и млађе сениоре чиjи домаћин Краков од 15. до 18. августа биће следеће такмичење коjе очекуjе нашу репрезенентациjу у слалому.

 

Tagovi

Komentari (0)