КАЈАК: Слаломаши се у Ивреи спремаjу за Европско првенство

Европско првенство у слалому ове године се одржава у Италиjи. Српска екипа у саставу Милош Jевтић и Марко Ђорђевић, у пратњи тренера Милана Ђорђевића у Ивреи борави од 24. априла, како би се што боље припремила за изазове на континенталном шампионату.

 ivrea.jpg

 “Стаза за каjак слалом у Ивреи jе jедна од наjзахтевниjих у свету и тренинзи на овоj стази више дана пре званичног такмичења пуно значе нашим такмичарима, коjи су jедни од наjмлађих на првенству. Услови за припреме су одлични и тренинзи на стази са наjбољим европским и светским слаломашима, као спаринг партнерима веома су значаjни за наше репрезентативце”, наглашава Милан Ђорђевић.

 Marko Djordjevic.jpg

ФОТО: Ивреа 2021

Пре одласка у Ивреу наши слаломаши боравили су у Словениjи, где су имали и изборну трку у Солкану. И Милош и Марко задовољни су што имаjу прилику да тренираjу на jедноj од наjтежих стаза.

Припреме теку одлично, стаза jе веома тешка, тренирамо напорно, сваки дан по два пута и имамо довољно времена да се припремимо за трку. Ово jе европско првенство за сениоре, учествуjу веома добри и искусни такмичари, што ми такође много значи, jер сам на тренингу са њима и могу видети и научити доста ствари од њих. Надам се да ће се напорни тренинзи исплатити и да ће резултат на такмичењу бити што бољи“, рекао jе Милош Jевтић.

Milos Jevtic.jpg

ФОТО: Ивреа 2021

Са друге стране, Марко Ђорђевић први пут наступа у сениорскоj конкуренциjи.

Ово ми jе први наступ у сениорскоj конкуренциjи на великим такмичењима. Привилегиjа jе тренирати са наjбољим европским слаломашима. Ово jе jедно ново искуство за мене и ове припреме ми доста значе за предстоjећу сезону“, додао jе Ђорђевић.

 banner_0-980x373.jpg

Шампионат Европе у Ивреи одржава се од 6. до 9. маjа. Опширниjе о континенталном првенству у слалому можете се информисати ОВДЕ.

 

Tagovi

Komentari (0)