КОШАРКА: Победа кошаркашица против Шангаја 87:34

 reprezentacija_zene_2018.png

 

Женска кошаркашка репрезентација Србије одиграла је прву утакмицу после 12-дневних припрема на Златибору. У земунској дворани Визура спорт изабранице селекторке Марине Маљковић биле су боље од екипе Шангаја резултатом 87:34 (23:11, 20:10, 23:5, 21:8).

Сам резултат ове утакмице је био у другом плану, пошто се разлика у квалитету видела већ у првој четвртини овог дуела. Српска селекторка је овај меч искористила како би видела плодове рада на Златибору. Свих 14 играчица добило је прилику да игра, а најефикаснија је била Саша Чађо са убачених 14 поена. Драгана Станковић је завршила са 23 индексна поена (10 кошева, 7 скокова и 4 украдене лопте), док је Александра Црвендакић имала 21 индексни поен (13 поена, 2 скока, 2 украдене лопте и 3 изнуђена фаула).

– Задовољне смо како смо одиграле данас, пошто нам је ово била прва утакмица после припрема. Имамо доста нових и младих лица, која представљају освежење и на њима је да искористе прилику, да дају свој максимум. Ја се трудим да своје знање које сам стицала у репрезентацији седам година пренесем на млађе и да дам свој допринос колико год могу – рекла је Саша Чађо.

Добре утиске са утакмице носи и Александра Црвендакић, која истиче да је важно да се у оваквим дуелима репрезентација сусретне са другачијим стилом игре који је мало грубљи и агресивнији.

– Верујем да ће овакве провере створити јаснију слику о новој екипи, јер је доста нових играчица. Покушавамо да се уклопимо и сматрам да све иде како треба. Нашу репрезентацију увек је красила добра атмосфера и нама је уживање да будемо овде, да се дружимо и да тренирамо. Све се лакше подноси када имате добру хемију у екипи – каже Александра Црвендакић.

Исте екипе састаће се и у уторак у Визура спорту. Наше репрезентативке у среду путују у Кину где ће одиграти шест утакмица у два града против репрезентација Кине, Аустралије и Аргентине.

СРБИЈА: Јована Поповић 8, Саша Чађо 14, Александра Катанић, Невена Јовановић
7, Александра Рачић 10, Александра Црвендакић 13, Маја Шкорић 2, Ивана Брајковић 2, Драгана Станковић 10, Ана Радовић 6, Тијана Цукић 4, Кристина Топузовић 4, Александра Станаћев 5, Сања Мандић 2.

ШАНГАЈ: Шен, Ли, Хуанг, ЈД Жанг 7, Ма 3, Пан 7, ЖТ Жанг 2, Хан, Жу 13, ЗК Жанг, Бао 2, Динг.

Tagovi

Komentari (0)

Повезане вести