КОШАРКА: Србија поново максимална другог дана такмичења на ОИ

Сениорска мушка 3х3 репрезентација Србије наставила је да пружа веома добре партије на Олимпијском турниру и другог дана такмичења – поново су остварене две победе.

 naslovna-image-3-565464.jpg

Србија је поново играла у препознатљивом термину (као и претходног дана, али и сутрашње мечеве игра у исто време) – у подне по јапанском времену, и славила против репрезентације Пољске резултатом 15:12. Очекивао се тврд меч, јер су Пољаци познати као екипа која игра квалитетну одбрану, али пре свега су опасни у шуту за два поена. Управо је тако и почео меч – у резултатској “клацкалици”, али већ пре половине меча Пољаци долазе до претности од 10:5, а потом и 11:7. У 3х3 репрезентацији Србије аларм се “упалио”, промењен је систем одбране, и до краја меча је дозвољен само један поен Пољака. Србије је на крају славила, и остварила изузетно значајну, трећу победу на турниру. Најефикаснији на мечу у редовима Србије био је Васић са 5 поена, док је Мајсторовић убацио 4 (1 “двојку”), а Булут и Ратков по 3 поена.

image9-12.jpg

Након ове треће победе било је евидентно да Србија игра најквалитетнију одбрану на турниру, али да постоје “проблеми” у нападу – проценат шута за 2 поена је на ниском нивоу. По завршетку трећег меча 3×3 репрезентација Србије је имала (на сва три одиграна меча) ефикасност у шуту ван линије за два поена 4/29.

Ипак, у четвртом мечу турнира, а другом мечу дана за наш 3х3 тим, шут је “прорадио”, а то су на својој кожи остели репрезентативци Белгије. Очекивао се тврд меч, какав је и био већим својим делом, а наша репрезентација је била у великом хендикепу већим делом утакмице јер је прилично брзо ушла у “бонус” (направила шест тимских фаулова, а сваки следећи начињен фаул су два слободна бацања за противника), што је онемогућило наш тим да прикаже ниво одбране виђен у претхоним мечевима. Ипак, у овом мечу је “прорадио” шут споља, те је наша репрезентација, поново у другој половини меча, приказала свој квалитет, направила разлику и савладала противника. Србија је на овом мечу имала шут за два поена 5/9, а најрасположенији за игру је био Булут који је постигао 13 поена (3), Мајсторовић је додао 4 (2), а Васић и Ратков по 2 поена.

image49.jpg

Србија је сада усамљена на врху табеле са четири победе и без и једног пораза.

Мечеви који су сутра на програму за нашу 3х3 репрезентацију су против Јапана од 12.00 сати (5.00 по српском времену), и можда и дерби прелиминарног дела такмичења – против репрезентације Летоније од 15.25 часова (8.25 сати по срском времену).

Подсећамо да је нашем 3×3 тиму потребно да оствари пласман на једну од прве две позиције након прелиминарног дела како би се директно пласирао у полуфинале.

Tagovi

Komentari (0)