КОШАРКА - БЕЗ ОПУШТАЊА У СКОПЉУ

После убедљиве победе против Украјине у првом колу квалификација за Евробаскет 2025, репрезентација Србије креће пут Скопља, где ће у недељу од 18 часова у СРЦ „Kале“ одиграти дуел против Северне Македоније.

 20230604npDugalic6.jpg

-Узбуђена сам што ћу против Северне Македоније играти још једну утакмицу за Србију. Претходни меч је био добар за нас и гледамо да то пренесемо на следћу утакмицу. Имамо тимске циљеве за сваки меч и мораћемо да играмо заједно свих 40 минута да бисмо победиле. Имамо план игре и тачно знамо шта треба да урадимо, истакла је Анђела Дугалић.

У Северну Македонију је кренуло 14 играчица: Ивон Андерсон, Анђела Дугалић, Дуња Зечевић, Маша Јанковић, Александра Kатанић, Kатарина Kнежевић, Тина Kрајишник, Марта Митровић, Јована Ногић, Јована Поповић, Ивана Раца, Невена Росић, Јована Спасовски и Драгана Станковић.

– После велике разлике на утакмици са Украјином, не смемо се опуштати, већ наставити у добром ритму и против Севене Македоније. Веома битна утакмица за квалификације на Европско првенство и зато морамо бити максимално фокусиране и спремне. Сигурна сам да нам жеља и енергија неће недостајати и уколико испоштујемо шта селекторка буде тражила од нас, нећемо имати проблема, закључила је Александра Kатанић.

Србија је у квалификационој групи Г, а поред Украјине и Северне Македоније, за противника ће имати и селекцију Португала. У првом колу Србија је победила Украјину са 82:40, док је Португал био бољи од Северне Македоније са 65:52. Европско првенство 2025. године играће се од 19. до 29. јуна у Чешкој, Немачкој, Грчкој и Италији. Пласман на Евробаскет обезбедиће победници група и четири најбоље другопласиране екипе из квалификација.

Tagovi

Komentari (0)