КОНЦЕРТ ТРИА КОЈИ ЧИНЕ ОБОИСТКИЊА МАРИЈА ЛАЗИЋ И ХОРНИСТА ИГОР ЛАЗИЋ УЗ КЛАВИРСКУ САРАДЊУ МАРКА БОГДАНОВИЋА

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају задовољство да Вас позову да у четвртак  23. новембра у 20 часова присуствујете концерту триа који чине обоисткиња Марија Лазић и хорниста Игор Лазић уз клавирску сарадњу Марка Богдановића, четвртом концерту класичне и популарне музике у оквиру четврте сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”.

 1_0.jpg

Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда.

 1_1.jpg

На захтев публике, током четврте сезоне циклуса „Музиком кроз музеј” у сали ће у посебној витрини бити изложене неке од нота композиција српских композитора из нотне архиве Музеја, које се, као особеност циклуса изводе на сваком концерту у аранжманима самих музичара.

На програму су композиције Карла Рејнекеа и Хајнриха вон Херцонгенбергера, а поред њих, као већ препознатљива особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”, биће изведена и нумера изненађења из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Због ограниченог броја места, заинтересовани грађани, који желе уживо да присуствују концерту, морају да резервишу место на телефон 064/ 858- 1296.

Резервације се примају сваког дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 19 часова.

Цена карте износи 250 РСД.

Сви који нису у могућности да присуствују концерту или благовремено не резервишу место, биће у прилици да погледају концерт на ју-тјуб каналу Историјског музеја Србије већ у петак 24. новембра.

Такође, на ју-тјуб каналу Историјског музеја Србије се налазе и сви снимци концерата претходних сезона циклуса „Музиком кроз музеј”. 

Јавност ће бити благовремено обавештена о терминима, извођачима и програмима наредних концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”.

Подсећамо Вас да је у Историјском музеју Србије презентована изложба „Чекајући сталну поставку”, коју заинтересовани грађани могу да посете свакога дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 20 часова (продаја улазница до 19 часова).

 

Ненад Бељинац

Tagovi

Komentari (0)

Повезане вести