КОНЦЕРТ ИТАЛИЈАНСКОГ ВИОЛИНИСТЕ АНДРЕА КАРДИНАЛЕА

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају задовољство да Вас позову да у уторак 21. маја у 20 часова присуствујете концерту на коме ће наступити гост из Италије виолиниста Андреа Кардинале.  Андреа Кардинале је током досадашње каријере наступао на готово свим континентима, а заједно са италијанским филхармонијским оркестром  сачињеним и од музичара из Србије наступио је и у оквиру прошлогодишње турнеје у Кини, коју је организовало удружење „UNICA ART” са партнерима.

Реализацију концерта је помогао Италијански институт за културу у Београду.

Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда.

 Violinista Andrea Kardinale Foto Aurora Ghigino 2.jpg

Фото: Aurora Ghigino

На програму петнаестог концерта у оквиру четврте сезоне циклуса „Музиком кроз музеј” су композиције Никола Паганинија, а поред њих, као препознатљива особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”, биће изведена и нумера изненађења из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије. 

Због ограниченог броја места, заинтересовани грађани, који желе уживо да присуствују концерту, морају да резервишу место на телефон 064/ 858- 1296.

Резервације се примају сваког дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 19 часова.

Цена карте износи 250 РСД.

Сви који нису у могућности да присуствују концерту или благовремено не резервишу место, биће у прилици да погледају концерт на ју-тјуб каналу Историјског музеја Србије.

Такође, на ју-тјуб каналу Историјског музеја Србије се налазе и сви снимци концерата претходних сезона циклуса „Музиком кроз музеј”.

Јавност ће бити благовремено обавештена о терминима, извођачима и програмима наредних концерата у оквиру четврте сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”.

Подсећамо Вас да је у Историјском музеју Србије презентована изложба „Чекајући сталну поставку”, коју заинтересовани грађани могу да посете свакога дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 20 часова (продаја улазница до 19 часова).

 

Ненад Бељинац

Tagovi

Komentari (0)