КОНЦЕРТ ДУА ФЛОРАЛ

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају задовољство да Вас позову да у среду 24. новембра у 19 часова присуствујете концерту дуа „Флорал”, четвртом концерту класичне и популарне музике у оквиру друге сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”, чију реализацију је помогла „Banca Intesa”. Концерт се одржава под покровитељством Министарства за културу и информисање Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда.

 Duo Floral.JPG

Заинтересовани грађани, који желе уживо да присуствују концерту, морају да резервишу место на телефон 064/ 858- 1296, јер је због епидемиолошких мера ограничен број посетилаца.

Резервације се примају сваког дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 19 часова.

Цена карте износи 250 РСД и обухвата улаз на концерт и на актуелну изложбу „Од бидермајера до Медиале – Сликарство 19. и 20. века у Историјском музеју Србије”.

Сви који нису у могућности да присуствују концерту или благовремено не резервишу место, биће у прилици да погледају концерт на ју-тјуб каналу и фејсбук страни Историјског музеја Србије већ у четвртак 25. новембра од 19 часова.

Такође, на ју-тјуб каналу Историјског музеја Србије се налазе и снимци свих концерата реализованих током прве и друге сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”.

Дуо „Флорал” чине флаутисткиња Стана Крстајић и харфисткиња Милена Станишић.

На програму су дела композитора Дејана Деспића, Драгане Јовановић, Вилија Хеса, Жозефа Жонгена, Владимира Тошића, Карла Нилзена, Милоша Раичковића, Габриела Форе и Милана Михајловића.

Особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј” је и извођење по једне нумере изненађења од српских композитора из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Јавност ће бити благовремено обавештена о терминима, извођачима и програмима наредних концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”.

  

Ненад Бељинац

Tagovi

Komentari (0)