КОШАРКА - Србија у осмини финала против Црне Горе

Србија У18 – Чешка У18 82:65 (31:13, 17:19, 15:12, 19:21)

Мушка У18 репрезентација Србије без пораза је завршила такмичење по групама на Европском првенству у Измиру. У последњем колу Ц групе, тим који води тренер Владимир Ђокић, савладао је Чешку и као првопласирани у групи у осмини финала играће против Црне Горе, која је у Д групи била четврта, без победе против селекција Литваније, Италије и Хрватске. Тај меч игра се у среду, од 12,45 часова.

 nikola.djapa_.jpg

Питање победника наши момци су решили практично за два минута и 29 секунди. Толико је било преостало за игру у првом периоду, када су изабраници селектора Ђокића серијом 15:2 солидих 16:11, претворили у – испоставило се – за Чехе недостижних плус 18 (31:13).

Била је то серија коју је тројком почео и завршио Милијашевић и у којој је између закуцавања и слободних бацања Ђапе, капитен нашег тима убацио још један далекометни хитац. Иначе су наши момци у првој четвртини шест пута погодили ван линије 6,75 и на тај начин градили предност, али и стицали самопоуздање.

До краја меча стручни штаб је доста водио рачуна и о минутажи, али то се није одразило на коначни резултат.

Илија Милијашевић, Лука Андрић и Марко Шаренац убацили су по 15 поена, са, поен мање дао је Никола Ђапа, а двоцифрен учинак остварио јеш и Алекса Човичковић који је бројао до 11.

Комплетну статистику можете видети овде.

Tagovi

Komentari (0)