КОШАРКА: 3×3 репрезентација Србије комплетна у Олимпијском селу

Мушка 3×3 репрезентација окончала је последњи део припрема за наступ на Олимпијским играма, и коначно се комплетна “уселила” у Олимпијско село. Град Карацу су наши репрезентативци напустили у уторак, а за Београд су се вратили Марко Савић и Стефан Којић, уз тренере Марка Ждера, Данила Лукића, и физиотерапеута Душана Сајића.

472E72BB-7743-4160-84E8-0948DA9DE529-scaled.jpg

У понедељак увече је Душан Домовић Булут кренуо из Београда пут Јапана, а репрезентацији се придружио синоћ (у уторак увече) у Олимпијском селу. Остали чланови екипе су стигли у Токијо у послеподневним часовима, а то су Дејан Мајсторовић, Александар Ратков, Михаило Васић, уз селектора репрезентације Горана Војкића. Мисија Олимпијског комитета Србије у Олимпијском селу срдачно је дочекала 3×3 репрезентативце и адекватно их сместила.

Данас (у среду) је репрезентација тренирала на главном терену, у термину приближном времену одигравања утакмица, а утисци о томе како само “борилиште” изледа су одушевљавајући. Домаћин је направио арену за преко 7.000 гледалаца, која ће, на жалост, бити празна због донетих мера за сузбијање ширења Ковид19 вируса у Јапану. Репрезентација Србије ће и сутра тренирати у истом термину, али на терену за загревање (помоћном терену) главног 3×3 комплекса – Аоми Урбан Спорт Парка (у коме ће се поред 3×3 кошарке одржати и такмичење у слободном пењању уз вештачке стене).

Репрезентација Србије своје прве мечеве игра већ у суботу: од 12.00 часова против селекције Кине (по српском времену од 5.00 сати), да би од 15.25 сати (8.25 часова по српском времену) одмерила снаге са репрезентацијом Холандије. У истим терминима 3х3 репрезентација ће и играти и у недељу и понедељак преостале мечеве у прелиминарној фази.

Подсећамо да се такмичење одвија по једнокружном бод систему (“свако са сваким” игра по један меч) – дакле седам мечева, да би након прелиминарне фазе две првопласиране екипе директно оствариле пласман у полуфинале, док преостале екипе рангиране од трећег до шестог места разигравају (“мало четвртфинале”) за преостала два места у полуфиналу.

Tagovi

Komentari (0)