JЕЛЕСИJЕВИЋ НА ЕП ЗА МЕШОВИТЕ ТИМОВЕ

У ФИНСКОМ ГРАДУ ВАНТУ ОД 16. ДО 20. ФЕБРУАРА 2021. БИЋЕ ОДРЖАНО ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО ЗА МЕШОВИТЕ ТИМОВЕ НА КОJЕМ ЋЕ СЕ ЗА ТИТУЛУ БОРИТИ ОСАМ РЕПРЕЗЕНТАЦИJА -

Goran Jelesijevic.jpg  

Фински град Ванту од 16. до 20. фебруара 2021. биће домаћин Европског првенства за мешовите тимове на коjем ће се за звање шампионата Старог континента борити осам репрезентациjа. Част да буде актер овог догађаjа припала jе Горану Jелесиjевићу, тренутно jедином српском судиjи са судиjским сетрификатом Европске бадминтон конфедерациjе. Поред тога што ће делити правду наjбољим европским тимовима Jелесиjевић у Финскоj учествуjе и у процени способности судиjа коjа подразумева практичан део, као и писану проверу знања правила бадминтона и свих докумената везаних за суђење. Све ово jе део поступка судиjа коjе се припремаjу за судиjску лиценцу Светске бадминтон федерациjе, наjвишег светског судиjског звања, ка коjем Jелесиjевић граби крупним корацима.

 Evropsko prvenstvo za mesovite timove_Logo.jpg

Иначе, на шампионату у Финскоj све селекциjе су подељене у две групе. У Групи 1 су Данска, Финска, Немачка и Шкотска, а у Група 2 Енглеска, Француска, Холандиjа и Русиjа. Након прве фазе такмичења две наjбоље екипе пласираће су у полуфинале коjе jе на програму у петак. Дан касниjе игра се велико финале.

 

"Изузетно ми jе драго што сам у jеку пандемиjе добио прилику да учествуjем на овом турниру. Морам да напоменем да су сви играчи, судиjе и организатори у последњих недељу дана три пута били тестирани на Цовид 19 и на срећу сви тестови су били негативни. Мере превенциjе и предострожности заиста су на високом нивоу, тако да се сви осећамо сигурно и можемо да се посветимо своjим активностима везаним за бадминтон. Финале првенства Европе за мешовите тимове jе убедљиво наjjачи екипни турнир Старог континента и сигуран сам да ће бити мноштво узбудљивих мечева. Надам се да ће чланови панела за судиjе Европске бадминтон конфедерациjе, Свен Сере и Кристиjан Jоханесен, бити задовољни моjим радом, као и да ћу писмени тест добро урадити. Ово jе jош jедна у низу припрема за моjе даље напредовање и надам се да ћу испунити очекивања. Желео бих да се захвалим људима из БЕЦ коjи су ми пружили прилику да судим оваj елитни турнир, као и Бадминтон савезу Србиjе за безусловну подршку. Такође, желео бих да се захвалим дивним људима у Заводу за спорт и медицину спорта, захваљуjући коjима сам радио ковид тест пред полазак у Финску", истакао jе Горан Jелесиjевић.

 

Београд, 16. фебруар 2021.                                                                          Бадминтон савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)