Извештај Мушичарска Лига 2023.

За разлику од прошле године када су последња три кола државног првенства Србије у мушичарењу одржана на реци Млави чиме је окончана прошлогодишња лига, овде године на Млави све почиње. Претходног викенда (27. и 28.05.2023.г.) на реци Млави код Жагубице, одржана су прва три кола државног првенства Србије у мушичарењу.
 IMG-89362cb204fc9972a4fa5a6e05f9f0e6-V.jpg
 
Услови реци у ревиру где је била постављена стаза, били су прилично добри са такмичарске стране, и имајући у виду да је неколико дана пре такмичења падала обилна киша која није пореметила водостај.
У појединачној конкуренцији за наслов Првака Србије и избор репрезентативаца на реку је изашло деветнаест такмичара, а ОСР „Смуђ“ из Пожаревца представљала су четворица такмичара у дисциплини мушица: Мартић, Марковић, Мишић и Беланов.
 IMG-50ac5fe1316e9b616dd551a84ca23ab7-V.jpg
 
Упркос чињеници да риба није била активна као што је то иначе случај на Млави, вероватно из разлога великог колебања времена, хватано је доста риба и велика борба се повела на самом почетку. У првом колу засијао је Мишић који је касније изгубио ритам, док је у трећем колу Марковић био апсолутно доминантан. Матрић је све време пецао стандардно, али нешто испод свог просека, док је млади Беланов на свом дебију у такмичењима имао доста пехова који су саставни део такмичења, али и он се борио до самог краја и дао свој максимум.
 IMG-4e3e23a3101c8e4e5cbd235d72e89af3-V.jpg
 
Након отпецана прва три кола и велике борбе такмичари ОСР „Смуђ“ Пожаревац заузели су следећа места у генералном пласману: Владимир Марковић је четврти, Александар Мишић је седми, Милан Мартић је једанаести док је Војислав Беланов завршио на осамнаестој позицији.
Млава је тек прва река овогодишњег првенства и наше мушичаре очекује такмичење на још две реке – Градцу код Ваљева и Ђетињи код Ужица где ће се наставити борба и где ће покушати да поправе своје пласмане.
Овим је започета такмичарска сезона са изуетно густим распоредом и наше мушичаре до краја такмичарске сезоне поред државне лиге очекује већ за две недеље Куп јадранско подунавских земаља у мушичарењу у Босни и Херцеговини на реци Неретви и средином септембра Светско првенство у мушичарењу у Словачкој као и Куп Србије крајем септембра.
 
Секција мушица
Александар Мишић

Tagovi

Komentari (0)