Изненађења на Музичком базару Београдске филхармониjе

https://youtu.be/kDh7crxa2c0  видео као наjави концерта. Изненађења на „Музичком базару“ Београдске филхармониjе

 _MDJ270371.jpg

Интензивне припреме Београдске филхармониjе за Новогодишње концерте са диригентом Даниjелом Раjскином за 24. и 25. децембар на Коларцу, обележаваjу неочекивани обрти коjи су постали уобичаjени свугде у свету. Наjављени кларинетиста Кари Крику морао jе да откаже долазак због болести, али jе Филхармониjа нашла атрактивна решења за „Музичке базаре“ коjи су потпуно распродати за само jедан дан.

Поред тога што ће понудити шарениш мелодиjа са различитих културних меридиjана, Музички базар представља мулти-таленте Београдске филхармониjе. Ексклузивно за ову прилику Кари Крику jе поклонио неколико нумера Београдскоj филхармониjи коjе ће извести Вељко Кленковски, први кларинет оркестра. А млади колега, вишеструко талентовани перкусиониста Милош Бранисављевић, у нестварно брзом року jе написао атрактивну композициjу “Бис” у коjоj ће, између осталих, своjе акробациjе показати филхармониjски перкусионисти, познати по  лудим “вратоломиjама”. На репертоару ће се наћи и дела виолисте Константина Благоjевића, jош jедног примера супер-талента оркестра Београдске филхармониjе, будући да се поред свирања бави композициjом и аранжирањем. 

Програм новогодишњих концерата традиционално jе изненађење за публику коjа га стрпљиво ишчекуjе. Међутим, открива се да ће се на Музичком базару наћи чувени “Дансон”, Артура Маркеса, убедљиви победник првог филхармониjског концерта за кога jе публика гласала скоро 6 милиона пута приликом бирања репертоара овог концерта.

 

Jелена Милашиновић

Tagovi

Komentari (0)