Изложба: Теодора Мицић - Светлост идентитета

 

У петак, 14. маја 2021. године у Галерији Куће Војновића у Инђији, биће постављена самостална изложба слика ,,Светлост идентитета” ауторке Теодоре Мицић.

 Сумња.jpg

Теодора Мицић рођена је 1998. године у Јагодини. Завршила је средњу школу ,,Свилајнац’’ у Свилајнцу. Уједно је завршила и нижу музичку школу ,,Божидар Трудић’’ у Смедеревској Паланци. Тренутно је на завршној години студијама, на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу, смер ликовне уметности, модул графика. Стипендиста фонда за изузетно надарене студенте Републике Србије, министарства просвете, науке и технолошког развоја. До сада је имала две самосталне изложбе и учествовала је на преко тридесет групних изложби. Добитница је две награде: Друга награда за графику Весник буре, додељена од стране удружења грађана ,,Крила Анђела”, Нови Козарци, 2020. и Похвала за графику Соларис, додељена од стране жирија XX Бијенала студентске графике Србије.

Теодора кроз сликање се бави светлошћу која је доминантна и над фигуром и над предметима које захвата. На сликама су представљене женске фигуре које нису у својој пуној, дефинисаној форми. Оне су утопљене у ентеријер, представљене у виду флека, занемареног карактера или било какве експресије. Идеја рада је у истраживању границе слободе и интимног. Проблем којим се тренутно бави поистовећен је на неки начин са Бергмановом Персоном. Њихова интимност постаје својеврсни дуел, али истовремено и врста фузије. Кратком опсервацијом овог филма Теодора је желела приближити проблем који жели да истражује и који жели представити кроз призму жене у фалогоцентричном свету.

Читава серија радова је у настајању, као и процес истраживања, па тако и фигуре могу имати јасније форме или се њихова присутност кроз даљи рад може потпуно изгубити.

Изложба слика Теодора Мицић биће отворена за публику до 28. маја 2021. године.

Улаз на изложбу је слободан.

Tagovi

Komentari (0)