Изградња фудбалског игралишта у Великој Реци у завршној фази

Фудбалско игралиште које општина Мали Зворник гради у месној заједници Великa Река могло би да буде окончано у наредних неколико месеци, уколико временски услови дозволе. 

 75424526_2371275783112088_3128342290213371904_o.jpg

Током септембра и октобра успешно је завршена изградња терена и свлачионица и ограђивање игралишта. 

У следећој, завршној фази радова, између осталог, предвиђено је постављање травнате подлоге, израда одводних канала, обележавање терена, те набавка и постављање голова, надстрешница и клупа за играче и публику.

Према речима председника општине Зорана Јевтића, за изградњу игралишта у Великој Реци у буџету је опредељено укупно 10 милиона динара.

Наводећи да је вредност преосталих радова око 4,5 милиона динара, он је рекао да ће након њиховог завршетка игралиште бити спремно за коришћење.

Јевтић је објаснио да је радове на изградњи игралишта знатно успорило решавање имовинских односа на парцелама предвиђеним за изградњу терена и пратећих објеката, као и законске процедуре везане за спровођење јавних набавки за извођење радова.

Он је додао да ће друга фаза радова почети након избора најповољнијег извођача, истакавши да ће ускоро бити расписан други јавни позив за избор најповољнијег понуђача и да се нада да ће, за разлику од првог позива, бити заинтересованих.

Председник општине је рекао да ће општинска комисија која спроводи процедуру јавних набавки, пре расписивања новог позива, још једном размотрити услове дефинисане конкурсом и покушати да утврди и отклони евентуалне недостатке који су утицали на то да на претходном конкурсу не буде пријава, односно заинтересованих потенцијалних извођача.

Он се нада да ће наведене адинистративне процедуре бити спроведене у очекиваном року и да би градња игралишта могла да буде завршена до краја текуће године, уколико временски услови дозволе.

Игралиште у Великој Реци имаће одговарајуће стандардне димензије, ширину од 96 метара и дужину 55 метара, и на њему ће моћи да се одигравају званичне фудбалске утакмице. 

Љиљана Ристановић

Tagovi

Komentari (0)