Италиjански мени у Београдскоj филхармониjи 

Београдска филхармониjа припрема италиjански концертни мени за петак, 22. октобар на Коларцу од 20 ч. Концерт ће такође бити у знаку два дебиjа - диригента Даниjела Смита и виолинисте Сергеjа Догадина коjи наступаjу са Филхармониjом први пут. Улазнице су у продаjи на билтераници Београдске филхармониjе као и онлаjн.

 BGF, marko Djokovic.jpg

Фото: Београдска филхармонија/Марко Ђоковић

Сви коjима недостаjу лепоте Италиjе уживаће у раскошном и популарном програму филхармониjског концерта у знаку италиjанског музичког романтизма. На репертоару су оперске увертире Росиниjа и Вердиjа, Свилене лествице и Сицилиjанско вечерње. А за краj концерта - сви путеви воде у Рим!  Блиставе Римске пиниjе Оторина Респигиjа евоцираће Вечни град кроз препознатљиво дрвеће. Уз ово дело публика ће моћи да се “прошета” од баште Виле Боргезе, преко катакомби Катање, брда Jаникулум и Апjиног пута, све до римског Капитола.

Sergei-Dogadin-.jpg

Чувени Концерт за виолину и оркестар финског композитора Jана Сибелиjуса, представља “северниjи” заокрет у односу на већину репертоара. Изводи га Сергеj Догадин, добитник Златне медалје на конкурсу Чаjковски и  jедан од наjсjаjниjих представника руске школе виолине, коjи  гради кариjеру широм Русиjе и света.

Daniel-Smith.jpg

Диригент Даниjел Смит, прави jе избор за вођу музичког пропутовања кроз Италиjу. Иако пореклом из Аустралиjе, у Риму живи више од двадесет година. Веома брзо jе стекао међународни углед након осваjања прве награде, Златне диригентске палице и награде Избор оркестра на УНЕСЦО-вом међународном диригентском такмичењу, а од 2017. jе главни гостуjући диригент Театра Карло Феличе у Италиjи.

 

 

 

Jелена Милашиновић

 

Tagovi

Komentari (0)