ИСТОРИJСКИ ПЛАСМАН МЕЂУ 16 ПАРОВА ЕВРОПЕ ЗА ВИТМАНОВУ И ТОМИЋА

- На Европском првенству за сениоре, коjе се од 25. до 30. априла 2022. године одиграло у Мадриду, српски такмичари остварили велики успех пласманом међу 16 наjбољих у конкуренциjи мешовитих парова -

 Andjela Vitman, Mihajlo Tomic, Marija Sudimac.JPG

Млади српски репрезентативци су уписали jош jедан сjаjан наступ на Европском првенству за сениоре коjе се ове године одиграло у шпанском Мадриду од 25. до 30. априла. Михаjло Томић и Анђела Витман су као jедни од наjмлађих такмичара на старту такмичења победили фаворизоване Ирце Пола Реjнолдса и Реjчел Дараг. Од самог старта сурета, наш дубл деловао jе самоуверено, што jе довело до креирања ране предности коjу су успели да одрже до краjа првог сета и направе први корак ка победи резултатом 21:15. Након резултатске клацкалице на старту другог сета, наш пар jе поново остварио осетну предност од чак пет поена предности, али jе мали пад у игри био довољан искусним Ирцима да покажу због чега се налазе међу 100 наjбољих такмичара света, па jе предност била неутралисана, а разултат на семафору jе показивао неизвесих 19:19. У тим тренуцима српски такмичари су показали снажну вољу за победом са коjом су у наредна два поена приказали сjаjну игру и остварили пласман међу 16 наjбољи парова Старог континента резултатом 21:19. У осмини финала Томић и Витманова су се сусрели са шкотским паром Адам Хол / Џули Мекпирсон, иначе седмим носиоцима турнира и пружили jак отпор, али jе 43. пар света ипак био преjак за наше младе репрезентативце. Финални резултат тог сусрета био jе 21:10; 21:14. 

У конкуренциjи женског сингла, Мариjа Судимац, поражена jе од домаће такмичарке Беатриз Коралес са 2:0. Нашоj репрезентативки ниjе било лако против некадашње 20. играчице света и шпанске публике коjа jу jе бодрила, али jе пружла добар отпор и у поjединим тренуцима игре имала инициjативу, али то ниjе било довољно за пласман у наредну рунду.

”Иако су наши репрезентативци остварили наjбољи пласман икада на Европском првенству, оставићу малу резерву за задовољство jер jе и код Мариjа у синглу и код Михаjла и Анђеле у мешовитим паровма било превише нервозе. Свесни смо да jе то сасвим нормално узевши у обзир њихове године и важност такмичења и сигуран сам да ћемо то ускоро превазићи и самим тиме напасти jош боље пласмане. Медаља на Европском првенству за сениоре jе свакако први следећи велики циљ Бадминтон савеза Србиjе”, истакао jе главни тренер бадминтон репрезентациjа Србиjе, Милан Барбир.

Влада Републике Србиjе – Министарство омладине и спорта и Олимпиjски комитет Србиjе обезбеђивањем неопходних финансиjских средстава у значаjноj мери су допринели учешћу Србиjе на Европском првенству за сениоре.

 

Београд, 1. маj 2022.                                                                                    Бадминтон савез Србиjе

Tagovi

Komentari (0)