ИСТОРИЈСКИ МУЗЕЈ СРБИЈЕ - КОНЦЕРТ ПРОЛЕЋЕ ФЛАУТЕ

ДРУГА СЕЗОНА ЦИКЛУСА КОНЦЕРАТА „МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају задовољство да Вас позову да у четвртак 5. маја у 19 часова присуствујете концерту „Пролеће флауте”, петнаестом концерту популарне и класичне музике у оквиру друге сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”. 

Концерт се одржава под покровитељством Министарства за културу и информисање Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда.

 Koncert „Proleće flaute” - studenti FMU iz klase orkestarskih deonica profesorke Stane Krstajić.jpg

Заинтересовани грађани, који желе уживо да присуствују концерту, морају да резервишу место на телефон 064/ 858- 1296.

Резервације се примају сваког дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 19 часова.

Цена карте износи 250 РСД и обухвата улаз на концерт и на актуелну изложбу „Од бидермајера до Медиале – Сликарство 19. и 20. века у Историјском музеју Србије”.

Сви који нису у могућности да присуствују концерту или благовремено не резервишу место, биће у прилици да погледају концерт на ју-тјуб каналу Историјског музеја Србије већ у петак 6. маја од 19 часова. Такође, на ју-тјуб каналу Историјског музеја Србије се налазе и снимци свих концерата реализованих током прве и друге сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”.

На концерту „Пролеће флауте” ће наступити студенти Факултета музичких уметности из класе оркестарских деоница професорке Стане Крстајић: флаутисти Марија Ковач, Андријана Гвозденовић, Резеда Валева, Наталија Дорић, Андријана Горишек, Наталија Којичић, Андрија Секулић, Богдана Меденица, Тијана Мачужић, Биљана Беара, Ана Николић, Милица Јовановић, Доминика Крмпотић и Страхиња Радојичић уз клавирску пратњу Ружице Стаменковић и Михајла Стојичића.

На програму су дела композитора Баха, Глука, Чајковског, Бизеа, Сметане, Дебисија, Прокофјева и Стравинског.

Особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј” је и извођење композиције изненађења из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије, а на предстојећем концерту млади музичари ће специјално за ову прилику извести две нумере од српских композитора. 

У другој сезони циклус концерата „Музиком кроз музеј” је обогаћен наступима музичких талената. Након изванредних концерата виолинисткиње Дуње Каламир, гитаристе Вука Вукајловића, виолончелисте Вука Оваскаинена, виолинисткиње Кате Стојановић и Таре Костадиновић, студенткиња професорке Маје Јокановић, клавирског триа „Passion” и  гитарског дуа Иване Сакач и Анћеле Бекрић,  студената из класе професорке Весне Јансенс, публика ће бити у прилици да се упозна и са даровитим вишеструко награђиваним студентима професорке Стане Крстајић. 

Јавност ће бити благовремено обавештена о терминима, извођачима и програмима наредних концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”.

 

 

Ненад Бељинац

Tagovi

Komentari (0)