ИСТОРИЈСКИ МУЗЕЈ СРБИЈЕ - КОНЦЕРТ ПИЈАНИСТЕ ЛЕА БОРИСАВЉЕВИЋА

ЧЕТВРТА СЕЗОНА ЦИКЛУСА КОНЦЕРАТА „МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају задовољство да Вас позову да у четвртак  21. децембра у 20 часова присуствујете концерту младог пијанисте Леа Борисављевића, шестом и последњем концерту у оквиру четврте сезоне циклуса „Музиком кроз музеј” у текућој години.

Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда.

 1.JPG

На захтев публике, током четврте сезоне циклуса „Музиком кроз музеј” у сали су у посебној витрини изложене неке од нота композиција српских композитора из нотне архиве Музеја, које се, као особеност циклуса изводе на сваком концерту у аранжманима самих музичара.

Од друге сезоне циклус концерата „Музиком кроз музеј” је обогаћен наступима музичких талената.

Након изванредних концерата младих уметника у претходним сезонама, публика ће бити у прилици да се упозна и са даровитим вишеструко награђиваним младим пијанистом Леом Борисављевићем.

На програму су композиције Дејана Деспића, Момчила Петровића, Василија Мокрањца, Франца Листа, Франца Шуберта, Фредерика Шопена и композиција „Смедеревка”, а поред њих, као већ препознатљива особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”, биће изведена и нумера изненађења из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Због ограниченог броја места, заинтересовани грађани, који желе уживо да присуствују концерту, морају да резервишу место на телефон 064/ 858- 1296.

Резервације се примају сваког дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 19 часова.

Цена карте износи 250 РСД.

Сви који нису у могућности да присуствују концерту или благовремено не резервишу место, биће у прилици да погледају концерт на ју-тјуб каналу Историјског музеја Србије.

Такође, на ју-тјуб каналу Историјског музеја Србије се налазе и сви снимци концерата претходних сезона циклуса „Музиком кроз музеј”.

Четврта сезона циклуса „Музиком кроз музеј” се наставља 31. јануара 2024, а јавност ће бити благовремено обавештена извођачима и програму наредног концерта.

Подсећамо Вас да је у Историјском музеју Србије презентована изложба „Чекајући сталну поставку”, коју заинтересовани грађани могу да посете свакога дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 20 часова (продаја улазница до 19 часова).

 

Ненад Бељинац

Tagovi

Komentari (0)