ИСТОРИЈСКИ МУЗЕЈ: КОНЦЕРТ ДУА SHAKE & SPEAR

ЦИКЛУС БЕСПЛАТНИХ ОНЛАЈН КОНЦЕРАТА „МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају задовољство да Вас позову да у четвртак  27. маја у 19 часова присуствујете дванаестом у низу бесплатних онлајн концерата класичне и популарне музике у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”, чију реализацију је помогла „Banca Intesa”.  Концерт дуа „SHAKE & SPEAR”, који чине виолиниста Иван Симеуновић и пијаниста Миливоје Вељић, заинтересовани грађани ће бити у прилици да прате на ју-тјуб каналу и фејсбук страни Историјског музеја Србије.

 Duo1.jpg

Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије.

На програму су композиције из Косовског циклуса, Свилен конац и коло свиленог конца, Сејдефу мајка буђаше, Момачко коло, сплет народних песама, Грана од бора и Пашона коло.

Duo2.jpg

Особеност концерта у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”, је и извођење по једне нумере изненађења од српских композитора из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Јавност ће бити благовремено обавештена о терминима, извођачима и програмима наредних концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”.

Снимке концерата камерних ансамбала „Duo perfetto”, „Duo moderato”, „Београдски гудачки квартет”, „Mistik cello”, „DUO DiS”, „Каприц”, „Ренесанс”, „Банда саксофониста” и „Дамар”, као и концерт саксофонисте Милана Савића уз клавирску сарадњу Укија Оваскаинена и концерт виолинисте Владимира Коха и пијанисткиње Тање Јаблановић, који су реализовани у претходном периоду, заинтересовани грађани могу да пронађу на ју-тјуб каналу Историјског музеја Србије.

 

 

Ненад Бељинац

Tagovi

Komentari (0)