Габриjел Фелц и Београдска филхармониjа поново на окупу

Поново ради Филхармониjа!

 

 

Београдска филхармониjа и шеф-диригент Габриjел Фелц, поново су на окупу и припремаjу прве концерте у новоj сезони. Уз поштовање мера и обавезне дистанце, музичари одржаваjу пробе за „Вече Моцарта“ коjе ће се одржати у три термина, у Сали Београдске филхармониjе, од 17 – 19. септембра, од 20 часова.

Beogradska filharmonija u smanjenom sastavu.jpgфото: Марко Ђоковић/Београдска филхармониjа

Иако jе сезона 20/21 била одавно спремна, Београдска филхармониjа се адаптирала на актуелну ситуациjу и припремила потпуно нов програм за мањи оркерстарски састав коjи ће слушати ограничен броj публике, али само наизглед.

Direktor Ivan Tasovac.jpgфото: Марко Ђоковић/Београдска филхармониjа

„Већ смо се навикли да проблеме називамо изазовима, а кризе претварамо у прилике. Пошто смо уважили оваj нови речник пословних мудролиjа, Београдска филхармониjа у новоj сезони решава корона кризу на своj начин и пребацуjе игрицу на други ниво. А ту су апсолутно сви добродошли“, рекао jе директор Иван Тасовац.

Šef dirigent Gabrijel Felc.jpg

фото: Марко Ђоковић/Београдска филхармониjа

Наступи у Сали Београдске филхармониjе биће снимани, а потом ће се репертоар слушати на неочекиваним местима. До краjа године оркестар предводе шеф-диригент Габриjел Фелц и стални гостуjући диригент Даниjел Раjскин, а концерти су бесплатни и намењени филхармониjским претплатницима. Поред оркерстарске сезоне, наступаће и многи камерни састави, а Филхармониjа ће целокупни репертоар обjављивати на месечном нивоу. 

Filharmoničari dolaze na probu.jpg

фото: Марко Ђоковић/Београдска филхармониjа

 

Jелена Милашиновић

 

Tagovi

Komentari (0)