Град Пожаревац набавио ново возило за потребе Ватрогасно спасилачких јединица

Уговор о примопредаји овог возила потписали су начелник Градске управе Александар Симоновић и начелник Сектора за вандредне ситуације др Горан Ђорђевић.

 

Screenshot 2020-04-13 at 22.40.07-min.png 

Приликом примопредаје новог специјалног возила за ватрогасце начелник Симоновић је рекао да је реч о најсавременијем моделу аутоцистерне великог капацитета за гашење пожара, који је произведен 2020. године. Опрему овог возила чини више од 70 ставки, вредност је близу 23 милиона динара. Он је још додао да ово није први пут да град издваја средства за опремање Одељења за ванредне ситуације у Пожаревцу. 2018.године набављене су термовизијске камере, детектори пожара и око пола милиона динара је уложено за обнову постојећег возног парка. Симоновић је закључио да ће сва ова опрема допринети безбедности самих радника али и свих грађана.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је рекао да су још 2018. године разговарали са представницима Сектора за ванредне ситуације о помоћи у виду механизације, одржавања постојеће и набавке нове опреме. Он је још додао да смо сви сведоци колико посла има за ватрогасне јединице да је све више пожара и да им је потребан сваки вид помоћи. Градоначелник је искористио ову прилику да се захвали свим медицинским радницима, техничарима, полицији, војсци Србије, припадницима сектора за ванредне ситуације и јавним предузећима на сузбијању епидемије ковида 19 и да су они понос Србије. Спасовић је истакао да ово возило може да се користи за дезинфекцију улица као у овој ситуацији када имамо епидемију корона вируса.

Начелник Сектора за ванредне ситуације Пожаревца др Горан Ђорђевић захвалио се локалној самоуправи на овој великој и изузетно значајној донацији, зато што је реч о најсавременијем возилу велике запремине воде и значиће много за брже и ефикасније интервенције на терену. Ђорђевић је додао да ово није први пут да град помаже ватрогасну службу и да је сарадња на изузетно високом нивоу и да је све боља.

 

 

Tagovi

Komentari (0)