Гостовања представа Народног позоришта на фестивалима

Гостовања представа Народног позоришта на фестивалима: „Ноћни писац“ 4. јула на Фестивалу монодраме и пантомиме у Земуну, „Балкански шпијун“ 5. јула на Театар фесту „Петар Кочић“ у Бањалуци

 narodno_2.jpg

Представа „Ноћни писац“, ауторски пројекат Јана Фабра, светски признатог, мултимедијалног белгијског уметника и Народног позоришта, са Слободаном Бештићем у главној улози, биће изведена 4. јула на Фестивалу монодраме и пантомиме у Земуну, а дан касније, „Балкански шпијун“, по тексту Душана Kовачевића, у режији и драматургији Татјане Мандић Ригонат, гостоваће на Театар фесту „Петар Кочић“ у Бањалуци.

„Ноћни писац“ је визионарска и разоружавајућа химна субверзивном и интригантном уметнику Јану Фабру у којем се публици не представља он, као визуелни уметник и позоришни стваралац, него се прича фокусира на Фабров стваралачки аспект, односно његове текстове, који често остају у сенци.

Драматург је Мије Мартенс, а композитор Стеф Kамил Kарленс.

Реализацију сценографије урадила је Јасна Сарамандић, реализацију костима Катарина Грчић Николић, док је за израду тела лутке Јана Фабра био задужен Горан Беланчевић.

Народно позориште у Београду припремило је представу „Ноћни писац“, која је на редовном репертоару Сцене „Раша Плаовић од премијере 22. фебруара 2020. године, у сарадњи са Kомпанијом Траблејн из Антверпена и Kултурним центром Београда.

На Театар фесту „Петар Кочић“ у Бањалуци, Народно позориште гостоваће 5. јула са представом „Балкански шпијун“ за коју је упориште била драма која је мање позната од сценарија, а веома се разликује и од култног филма из 1984. године.

У фокусу нове верзије чувене Kовачевићеве драме, која је премијерно изведена 1. октобра 2018. године на Сцени „Раша Плаовић“, налази се тема друштвене параноје, медијска пропаганда, производња страха и непријатеља, све што је у њу додато је документарна грађа из разних српских медија, а сваки лик представља парадигму одређених стања, профила, тенденција...

У подели су Љубомир Бандовић (Илија Чворовић), Нела Михаиловић (Даница Чворовић), Душанка Стојановић Глид (Ђура, Илијина сестра близнакиња),  Kатарина Марковић (Соња Чворовић), Милутин Милошевић (Подстанар) и Вања Милачић (Спикерка).

У филмским сценама појављују се Борис Комненић, Бранко Видаковић, Вјера Мујовић, Оља Бећковић, Александра Коларов, Дуња Костић и Немања Константиновић.

Kомпозитор је Ирена Поповић Драговић, сценографију је урадио Бранко Хојник, костиме Ивана Васић, а сценски покрет Анђелија Тодоровић.

 

 

 

 

 

МАРКЕТИНГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Tagovi

Komentari (0)