ГАЛА КОНЦЕРТОМ 3. ОКТОБРА БИЋЕ ОТВОРЕНА ОПЕРСКА СЕЗОНА У НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ

Оперска сезона Народног позоришта у Београду биће отворена 3. октобра (20,00) Гала концертом посвећеном славном италијанском композитору Ђузепу Вердију, поводом 120 година од смрти. 

 015 SALA 05.jpg

Под диригентском управом госта из Румуније, маестра Кристијана Сандуа, наступиће прваци, солисти, Хор, Оркестар Опере и ансамбл Балета Народног позоришта. 

На репертоару ће бити увертире, арије, дуети и хорске нумере из Вердијевих опера „Моћ судбине“, „Дон Карлос“, „Бал под маскама“, „Травијата“, „Симоне Боканегра“, „Аида“, „Отело“ и „Набуко“ у извођењу Душана Плазинића, Дејана Максимовића, Снежане Савичић Секулић, Ивана Томашева, Миодрага Јовановића, Јанка Синадиновића, Љубице Вранеш,  Евгеније Јеремић и још једног госта из Румуније, баритона Јонута Паскуа. 

Наратор програма биће глумица Вања Милачић. 

Режију потписује Ана Григоровић, шеф Хора је Ђорђе Станковић, а концертмајстор Едит Македонска. 

Већ у среду, као и у петак, 6. и 8. октобра, такође на Великој сцени, љубитељи опере могу да погледају чувено дело Kристофа Вилибалда Глука „Орфеј и Еуридика“. 

Реч је о најновијој оперској продукцији наше куће, чија је премијера одржана 23. јуна ове године. 

Дело је засновано на миту о Орфеју и Еуридики, причи која говори о љубави и губитку, али и о томе колико је неко спреман да се жртвује за своју љубав.

У поставци Александра Николића, Орфеј, као харизматични индивидуалац, веома личи на људе савременог света, он одбија да прихвати и разуме природне процесе као што су живот и смрт, чак успева и да их превазиђе. Та победа делује као тријумф људске снаге и на почетку буди оптимизам…

У среду ће наступити Александра Ангелов (Орфеј), Невена Бриџен (Еуридика) и Невена Ђоковић (Амор), а два дана касније Љубица Вранеш (Орфеј), Исидора Стевановић (Еуридика) и Софија Пижурица (Амор).

Улазнице можете купити online и на благајни Народног позоришта у Београду.

 

Сви програми у Народном позоришту, уз ограничен број места за публику, одржавају се уз поштовање свих мера заштите које прописује Kризни штаб у вези са епидемијом вируса корона.

 

 

МАРКЕТИНГ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Tagovi

Komentari (0)