ФИЛМСКИ СПЕКТАКЛ КОJИ ПРЕОБРАЖАВА ВИЗИJУ БУДУЋНОСТИ

Нови филм чувене франшизе „Побеснели Макс'' –  у биоскопе стиже „Фуриоза: Побеснели Макс Сага“ 

Култни редитељ Џорџ Милер враћа нас у дистопиjски свет пустоши и лудила на точковима, обогаћен невероватним каскадерским сценама и постапокалиптичном драмом.У овоj епскоj авантури, Ања Теjлор-Џоj оживљава младу Фуриозу, коjа се храбро суочава с немилосрдним изазовима опустошеног света. Уз Криса Хемсворта у улози застрашуjућег антагонисте Дементуса, оваj преднаставак славне франшизе „Мад Маx“ доноси причу о почецима неустрашиве хероине. Радња филма осветљава почетке омиљене ратнице, откриваjући како jе преживела у свету где jе владавина силе jедини закон.

FUR-07659r_proxy_High_Res_JPEG.jpeg

С повратком проверене екипе коjа стоjи иза „Побеснели Макс: Аутопут беса“, укључуjући оскаровку монтажерку Маргарет Сиксел и композитора Џанки XЛ-а, оваj филм обећава да ће бити спектакл за сва чула. Уз импресиван визуелни стил коjи jе постао заштитни знак сериjала, „Фуриоза“ поставља нови стандард у жанру акционих филмова. Ово jе филмско остварење препуно акционих сцена коjе одузимаjу дах, док истовремено разоткрива емотивну срж своjих ликова, чинећи  „Фуриозу“ jединственом причом о отпору против угњетавања.

B1_FURIOSA_F_SRB.jpg

Док се цео свет распада, младу Фуриоузу отима и одводи хорда баjкера предвођена ратним вођом Дементусом. Пролазећи кроз Пустош, наилазе на насеље Цитадела коjом влада Бесмртни Џо. Док се два Тиранина боре за превласт, Фуриоуза мора да преживи многе изазове у Пустоши, док покушава да се врати кући. Публика ће бити сведок не само Фуриозиног физичког петнаестогодишњег путовања кроз пустош, већ и њене унутрашње борбе за проналазак свог идентитета и осећаjа припадности.

Ово ремек-дело коjе изнова дефинише границе кинематографиjе, биће доступно српскоj публици у ИМАX(Р) и осталим форматима у дистрибуциjи Блитз филма претпремиjерно од 22. маjа 2024.

IMG_1323.jpg

Ања Теjлор-Џоj и Крис Хемсворт су главне звезде филма "Фуриоза: Побеснели Макс сага", ремек-дела добитника Оскара гениjалног редитеља Џорџа Милера. У дуго очекиваном повратку у дистопиjски свет коjи jе створио пре више од 40 година с култним филмовима "Побеснели Макс" Милер сада поново окреће страницу са потпуно новом и оригиналном, акционом авантуром коjа ће испричати причу о настанку легендарног лика из вишеструко награђиваног глобалног хита " Побеснели Макс: аутопут беса". Нови филм Wарнер Брос. Пицтурес-а продуцираjу Милер и његов дугогодишњи партнер, продуцент и Оскаровац Даг Мичел.

 

ИЗJАВЕ

ЏОРЏ МИЛЕР, редитељ

Сценарио за Фуриозу написан jе пре сценариjа за филм „Аутопут беса“ из 2015. Фуриоза jе прича коjа прати некога од десете до 26. године. Ова 15-годишња сага jе уствари jедна одисеjа коjа се буквално протеже до догађаjа из филма „Аутопут беса“. Дакле, морали смо да напишемо причу о Фуриози пре него што смо уопште покушали да направимо филм „Аутопут беса". „Фуриоза“ ниjе само прича о њеном лику, већ и о свету из коjег jе дошла. Мислили смо „Хеj, ако „Аутопут беса“ привуче пажњу, на краjу ћемо направити ову причу." Прошло jе девет година од „Аутопут беса“  и ево нас. Имамо филм.

АЊА ТЕJЛОР-ЏОJ

Увек сам веровала да одређени ликови припадаjу одређеним особама, и ако нису за тебе, твоjа одговорност jе да их буквално "ухватиш и пустиш", тако да могу да пронађу свог правог власника. Сећам се да сам док сам први пут читала Фуриозу помислила: „Већ осећам оваj лик. И знам да ће ово бити веома интензивно искуство." И заиста jе било  фасцинантно, захтевниjе  него на било коjем другом проjекту. Иако сам била веома фокусирана на улогу, сваког дана сам размишљала о томе да када сам била мала ово jе све што сам желела. Да могу да се вратим у прошлост и кажем себи као осмогодишњоj девоjчици да ће ово бити моj легитимни посао, ово ће бити нешто што ће људи тражити од мене и да ће ово бити моj посао од девет до пет, било би невероватно. То jе био моj сан.

КРИС ХЕМСВОРТ

Одрастао сам уз Крокодила Дандиjа и Побеснелог Макса и то jе имало огроман утицаj на моjе детињство, моj доживљаj света филма као детета и чак jе имало утицаj и на то да пожелим да постанем глумац и будем део филмске индустриjе. Имам веома живописне, носталгичне успомене из детињства гледања Побеснелог Макса, као и дугих разговора са своjим оцем о моторциклима, аутомобилима и свету коjи jе Џорџ створио. Моj отац jе у то време учествовао у мото тркама, познавао jе многе каскадере и слично. Тако да, бити део тог света, толико година касниjе, jош увек се осећам као то дете коjе гледа филм по први пут. Осећам исту количину узбуђења и ентузиjазма, и то jе за мене остварење сна.

Tagovi

Komentari (0)