Филмом почело обележавање великог јубилеја – 100 година кошарке у Србији

Година која је почела, изузетно је значајна за све љубитеље кошарке на нашим просторима због великог јубилеја – 100 година кошарке у Србији, уједно и 75 година од оснивања Кошаркашког савеза.

 NASLOVNA-mock-ekrana.jpg

Промоцију смо отворили кратким филмом о историји кошарке, који је приказан на Божићном коктелу КСС у среду 11. јануара у хотелу „Краун Плаза“, а можете да га погледате на адреси:

https://youtu.be/nByCMZrijnk

КСС ће век кошарке обележити низом манифестација, па ће цела 2023. бити у знаку кошарке. Припремамо бројне акције и догађаје, кроз које желимо да прикажемо нашу богату историју игре под обручима, јер кошарка и кошаркашка репрезентација Србије, као један од највећих брендова Србије, то заслужују.

Прва манифестација креће већ сутра, у Хали 3 „Београдског сајма“, где ће почети 21. Међународни минибаскет фестивал „Рајко Жижић“.

Следећег месеца планирана је мобилна изложба током Купа Радивој Кораћ, која ће из Ниша током целе године ићи кроз све велике градове Србије.

У плану је и да на готово свакој кошаркашкој утакмици у Србији, у сарадњи са регионалним кошаркашким савезима и клубовима, током ове године на неки начин буде обележен јубилеј, визуелно и кроз маркетиншке активације.

Кошаркашки савез Србије има намеру да кроз сарадњу са нашим великим институцијама, Министарством спорта, Градом Београдом и осталима, обележи први век кошарке у Србији и реализује бројне друштвено-одговорне акције са Министарством просвете, “Србија шумама” и другима.

Планирано је медијско партнерство са Радио Телевизијом Србије и бројне заједничке акције, кроз које ће кошарка ући у сваки дом у нашој земљи.

КСС ће у августу 2023. организовати познати традиционални турнир “Трофеј Београда”, на коме ће, као увертира за Светско првенство, учествовати трофејне репрезентације звучних имена.

Круна ове златне године биће Свечана академија 12. децембра, на дан оснивања Кошаркашког савеза Југославије пре 75 година, када очекујемо целу кошаркашку планету у Београду.

Овом приликом, позивамо све медије да нам се прикључе и прате наше активности у години јубилеја…

Tagovi

Komentari (0)