Филхармониjске бебе имаjу милионске прегледе на мрежама

Видео снимак концерата са бебе коjе jе Београдска филхармониjа одржала средином марта доживео jе планетарну популарност на интернету. Снимак jе постао виралан тако што га jе видело скоро четири милиона људи широм света, а забележено jе укупно преко 200 000 реакциjа.

 koncerti za bebe.jpg

Фото: Марко Ђоковић

Познато jе да су концерти за бебе Београдске филхармониjе jедна од наjпопуларниjих активности оркестра коjи свира за децу од њихових првих дана већ шест сезона. Поред публике из целе Србиjе, родитељи широм региона специjално овим поводом долазе у Београд да би њихове бебе слушале Филхармониjу. Међутим, сада су филхармониjски концертићи постали глобални феномен.

Видео у коме jе забележена атмосфера са последњег циклуса бебећих концерта одржаног средином марта, добио jе преглед од готово четири милиона људи из целог света, поготово након што су га поделиле светске платформе коjе прате наjинтересантниjе догађаjе у класичноj музици у свету, попут „Цлассицал Мусиц Даилy“ и „Тхе Бест Пиано Плаyер“. На друштвеним мрежама Београдске филхармониjе бележе се коментари на свим jезицима света, од европских, преко хебреjског и арапског, до jапанског, а видео jе посебну популарност добио у Бразилу. Осим што jе одушевљена идеjом и предложила да локални оркестри спроведу исту активност попут Филхармониjе из Лос Анђелеса, Сан Франциска, Дрездена, публика на друштвеним мрежама jе пожелела да Београдска филхармониjа дође да свира за бебе широм света, а позиви су стизали од Хаваjа до Казахстана.

Поред тога што jе ова филхармониjска активност омиљена код деце и родитеља већ годинама, до сада jе награђена броjним признањима из области комуникациjа, друштвене одговорности и маркетинга од стране Друштва Србиjе за односе с jавношћу, Маркетинг мреже и Удружења за тржишне комуникациjе Србиjе. Нова сериjа концерата наjмлађу публику очекуjе од jесени, с почетком нове концертне сезоне.

 https://www.instagram.com/reel/C4m8bvZMWrd/

Tagovi

Komentari (0)