ЏУДО - Завршен наступ наших џудиста на првом Grand Prix такмичењу у 2022.

Андреа Стоjадинов, Надежда Петровић и Зебеда Рехвиjашвили завршили су своjа такмичења на првом овогодишњем Grand Prix – у сериjе Светског тура Међународне џудо федерациjе (ИJФ). Први Grand Prix одржава се овог викенда у Португалу, а троjе наших такмичара представљали су Србиjу међу 44 земље.

 Andrea-Stojadinov-2-e1643486237770.jpeg

Андреа Стоjадинов, категорисана спортискиња Олимпиjског комитета Србиjе у оквиру друге категориjе Олимпиjског програма “Париз 2024”, наступала jе у своjоj категориjи до 48кг. Она jе у петак пре подне у првом колу елиминациjа била слободна. У другом колу састала се са Амандом Лимом из Бразила од коjе jе изгубила.

Надежда Петровић, у категориjи до 52кг такође jе у првом колу елиминациjа била слободна, док се у другом колу састала са Арианом Торо Солер из Шпаниjе од коjе jе изгубила. И ове бробе одржане су у петак пре подне.

Последњи jе на татами изашао Зебеда Рехвиjашвили у категориjи до 81кг у суботу пре подне. И он jе у првом колу елиминациjа био слободан, док се у другом колу састао са џудистом Седриком Калонгом из Конга коjег jе победио. У наредном колу састао се са такмичаром из Финске, Оскари Макиненом од кога jе изгубио.

Управо том борбом сво троjе наших такмичара завршило jе своj наступ на овом такмичењу.

 

Tagovi

Komentari (0)