ДВД БАЧ НА СУСРЕТУ ВАТРОГАСАЦА У НОВОМ САДУ

Поводом примопредаје опреме, коју је Министарство унутрашњих послова донирало Добровољним ватрогасним друштвима Србије, на Тргу слободе у Новом Саду, одржани су презентација историјата развоја Добровољних ватрогасних друштава, приказ вежби и представљена је набављена опрема.

VATROGASCI 4.jpg 

Чланови ДВД Бач су такође присуствовали овој смотри која се организује по први пут, а окупила је око 200 ватрогасних друштава из целе Србије.

Председник ДВД Бач Иван Клецин је нагласио како су овакви догађаји од кључне важности за популаризацију добровољног ватрогаства у Србији, те да управо такбва начела треба преносити и на све будуће генерације.

 VATROGASCI 3.jpg

Управо зато су се на манифестацији у Новом Саду осим сениора представила и деца чланови ДВД Бач који су приказали рад на такозваним брентачама, док су сениори  презентовали рад на моторној ватрогасној пумпи. 

Око 100 чланова ДВД из општине Бач су учествовали на овој паради ватрогасне опреме И возила која је током викенда одржана на Тргу у Новом Саду.

 VATROGASCI 1.jpg

Историјат развоја добровољног ватрогаства у Србији од 1852. до 2021. године, представљен је поставком ватрогасних возила, поређаних по старости, од најстаријег из 1857. године, па до оног из 2015. године, уз пратећу посаду у оделима из тих периода. Такође представљена су возила која се користе у оперативном саставу ДВД, а нека од тих возила су донација МУП-а. МУП је иначе донирао и 44 расходована возила Добровољним ватрогасним друштвима у Србији, док је Град Нови Сад обезбедио 57 комплета униформе за добровољне ватрогасце.  

Тања Митић

Tagovi

Komentari (0)