Дуплантис пред српским медиjима наjавио нови светски рекорд

Атлетски празник у Београду може да почне. Месец март 2022. у српскоj престоници обележиће два атлетска догађаjа коjа ће окупити планетарне звезде овог спорта. Увертира за наjвећи спортски догађаj икада одржан под сводовима београдске Арене, Светско дворанско првенство у атлетици коjе jе на програму од 18. до 20. марта 2022. биће такмичење “Белграде Индоор Меетинг” коjе jе заказано за 7. март и током коjег ће светски асови осетити боjише на коjем ће се 11 дана касниjе борити за светски трон.

 Konferencija miting.jpg

Београд jе био домаћин великих планетарних спортских такмичења и спортиста коjи су мењали историjу. Српска престоница поносна jе што ће ову традициjу наставити и током 2022. године.

“ Желим да се захвалим свима коjи учествуjу у организациjи овог дивног такмичења, за промоциjу Београда, атлетика jе коначно, откако jе Веселин Jевросимовић преузео савез, од спорта коjи jе био на издисаjу постао спорт коjим се поносимо. Показао jе да имамо људе коjи могу да се организуjу и да можемо да направимо много.

- Атлетика jе први спорт где се то догодило, пуним срцем смо стали иза када се обратио савез, jер атлетике доноси и туристицку промоцjу, а ми живимо од туризма и важно jе да будемо позитивни у свету. Колико ће гостиjу и такмичара бити ту... Сви знамо да jе латлетика медиjски међу наjекспориjарниjим спортовима. Срећан сам што jе у Београду.

Добили смо jош jедно првенство, Евролигу, Београд се представља као град где сви желе да дођу, где свако такмичење може да се организуjе, ми ћемо наставити да подржавамо атлетику и желимо да jе уведемо у вртиће, то jе посебан проjекат. Почели смо са бесплатним школицама спортова, за ђаке од 1. до 4. разреда, а кренућемо и из вртића, како би деца могла тад да се упознаjу са спортом” – рекао jе заменик градоначелника Београда Горан Весић.

 Седми по реду митинг „краљице спортова“ у нашоj престоници, ове године представља нам се под новим именом и новим сребрним статусом.

“- Учешће jе наjавило преко 130 такмичара, имамо преко 100 такмичара из иностранства из 34 земље, биће ово jедно од наjвећих такмичења одржаних у Србиjи, Ми смо све припреме завршили, тако да остаjе само таj технички и организациони део.

Подсетимо, Србиjа ће такође угостити и Светско првенство коjе jе на програму од 18. до 20. марта.

- За само СП имамо преко 1.450 акредитованих атлетичара са нормама, коjи треба да дођу и учествуjуу из 160 земаља. Србиjа ће у марту месецу бити центар света, отварамо музеj Светске атлетике. Они имаjу обичаj да изложе своjу поставку и они ће ту бити изложени до краjа СП. У том музеjу биће медаље и спринтерице наше Иване Вулете. Од атлетичара имамо три ОИ шампиона и много светских атлетичара, као и нашу Ивану, коjа jе била првак света. Имамо много врхунских такмичара и не сумњам да ће ово бити прави спектакл - закључио jе Jевросимовић.” – рекао jе први човек Српског атлетског савеза Веселин Jевросимовић окупљеним представницима медиjа у прес центру Штарк Арене.

Учесници “Белграде Индоор Меетинг”, наjбоља српска атлетичарка, светска шампионка у скоку удаљ Ивана Шпановић Вулета и олимпиjски шампион у скоку с мотком Швеђанин Арманд Дуплантис изашли су пред седму силу у Штарк Арени и изнели своjа очекивања везано за такмичење коjе их очекуjе 7. марта, као и за сам светски шампионат.

“ Арена поново изгледа спектакуларно и мислим да ће бити сви одушевљени, спортисти, људи коjи буду дошли да прате. Биће то лепа увертира за оно што следи, квалитета такмичења. Пресрећна сам што сам здрава и способна да се такмичим, отворила сам сезону доста квалитетно и самим сазнањем да треба да се поjавим за две недеље као бранилац светске титуле, морам да знам да пустим своj максимум, остаћу доследна да ћу се поjавити само када сам спремна.  Хоћу да се на митингу пирмакнем  граници од 7,00 метара, да спремно дочекамо такмичење, приjатеље из света. Моj апел jе да дође што више публике и да сви гледамо у понедељак, а онда и за викенд све остале такмичаре. Надам се да ће бити и више од jедног рекорда оборен у Арени “ – истакла jе српска и светска атлетска краљица Ивана коjа ће на СП 2022. бранити злато освоjено пре четири године у Великоj Британиjи.

Олимпиjски шампион, светски рекордер 23 – годишњи Дуплантис, коjи jе срушио и рекорд чувеног Сергеjа Бубке, други пут у младоj и златноj кариjери пред српском публиком демонстрираће сво своjе умеће и чаролиjу коjом плени. Ако забележи нови “небески скок” Дуплантису ће београдска Арена донети седмо злато у кариjери и уjедно прво на СП у дворани.

„ Веома сам срећан што сам овде, други пут сам овде. Било jе прошли пут успешно, био сам близу обарања светског рекорда. У овом тренутку сада, мислим да идем да рушим светски рекорд. То jе моj фокус и циљ и приоритет, не бих био овде да ово ниjе место где могу да поставим светски рекорд. То jе очигледно и зато сам овде “ – поручио jе златни дечко светске атлетике Арманд Дуплантис.

Српска атлетска репрезентациjа на “Belgrade Indoor Meeting” представиће се у jаком саставу.

“Indoor Meeting jе последње такмичење за испуњавање критериjума за Светско првенство, зато има И пуно приjављених спортиста из 34. земље. Програм ће траjати од 17 до 20 часова И позвао бих публику да дођу у што већем броjу, jер као што знате сам приход од улазница иде у хуманитарне сврхе.” – закључио jе селектор српског тима Един Зуковић.

Карте за “Belgrade Indoor Meeting” коjи jе на програму 7. марта 2022. У Штарк Арени су пуштене у продаjу и можете их наћи на благаjнама фирме Tickets:  ТЦ Ушће, Дом омладине и Билет сервис, као и и на web локациjи tickets.rs

Tagovi

Komentari (0)