Дугалић и Раца: Вредан рад на Златибору

Српске кошаркашице од понедељка вредно раде на Златибору. Тренира се у две групе – у првој су оне искусније, а у другој су младе играчице, које својим радом и квалитетом тек треба да се изборе за место у сениорском тиму. У тој групи су и две кошаркашице које су и прошле сезоне биле на златиборским припремама, када се наша национална екипа спремала за Европски шампионат. У питању су Ивана Раца и Анђела Дугалић.

 

IMG-20200617-WA0001-min.jpg

– Супер нам је на припремама, радимо много на свим стварима које треба да поправимо. Још смо веома младе и има много елемената које треба да унапредимо. Ја, конкретно, треба да радим на свему, и на одбрани и на нападу. Екипа је сјајна, све саиграчице су веома фине и добре. Такође сам веома срећна и захвална што имам прилику да радим са овим тренерима – истиче Анђела Дугалић, која је завршила средњу школу у Сједињеним Америчким Државама и у наредној сезони ће бранити боје Орегон универзитета.

Још једна играчица која долази из САД је Ивана Раца, коју у наредној сезони очекује завршна година на Вејк Форест универзитету.

– Радимо много, и индивидуално, и тимски… Сјајно је што можемо сада да будемо заједно, пошто овог лета немамо ни једно такмичење. Таленат у екипи постоји и драго ми је што имамо прилику да радимо са добрим стручним штабом. Tрудим се да научим што више око одбране и напада, а имам задатак да ојачам своје тело – закључила је Ивана Раца.

Репрезентација ће на Златибору радити до 25. јуна. Због пандемије Корона вируса, овогодишње Олимпијске игре су померене за наредни јул. Српске репрезентативке су на квалификационом турниру у Београду у фебруару обезбедиле пласман у Токио, а до Олимпијских игара, наш тим ће у новембру и фебруару одиграти квалификационе „прозоре“ за ЕП против селекција Турске, Литваније и Албаније.

Tagovi

Komentari (0)