ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО У РАКЕТНОМ МОДЕЛАРСТВУ

Такмичење за најбоље у држави у ракетном моделарству одржаће се сутра 30.октобра на спортском аеродрому Велики Радинци код Сремске Митровице. Организатори АК „Сремска Митровица“ и АК „Фрањо Клуз“ Земун ће угостити ракетне моделаре сениоре и јуниоре из српских аероклубова.

 1.jpg

Дисиплине у којима ће спортисти показати своје умеће су С3А (ракете са падобраном), С4А (мали ракетоплани), С6А (ракете са траком) и С9А (жирокоптери). Вредноваће се стартовање и дужина трајања лета модела ракета, које су израдили такмичари. Прошлогодишње титуле државних првака браниће Весна Катанић из АК „Сремска Митровица“, Михаило Петровић из АК „Фрањо Клуз“ Земун, Кристина Чипчић из АК „Кикинда“ и Дејан Жак из АК „Живица Митровић“ Бела Црква, а ко је ове године најспремнији и да ли ће неко од сениора или јуниора пољуљати њихове прошлогодишње позиције видећемо овог викенда у Сремској Митровици.

2_2.jpg 

Такмичење почиње ујутру од седам часова и трајаће до касних поподневних часова, када ће бити проглашени победници. Уједно, нако државног првенства ће бити проглашени и победници лиге Србије у ракетном моделарству, за одржана три кола током године.

Tagovi

Komentari (0)