Дружење атлетичара и волонтера

Припрема Светског атлетског првенства у дворани, коjе се одржава  18-20. марта у Штарк Арени, одвиjа се пуном паром, као и селекциjа чак 900 волонтера коjи ће бити ангажовани на овом великом такмичењу.

 volonteri-atletika-43771.jpg

У недељу 5. децембра , обележен jе Међународни дан волонтера. Тим поводом у Атлетскоj дворани на Бањици, одржано jе дружење наших атлетичара и волонтера -Асмир Колашинац, Сара и Ања Лукић показали су правила и технику и помогли волонтерима да се опробаjу у атлетским дисциплинама. Дисциплине коjе су им демонстрирали су скок увис, скок удаљ, бацање кугле и спринт. То jе била jединствена прилика да сви волонтери осете атлетске дисциплине и да стекну слику како ће изгледати велико атлетско првенство у дворани коjе jе пред нама.

„Као неко ко jе учествовао на Олимпиjади и многим другим светским, европским и националним такмичењима, знам да су волонтери jедна од наjважниjих карика у организациjи. Jош мало више од сто дана остало jе до Светског атлетског првенства у дворани, што jе довољно времена да се сви припремимо и у наjбољем светлу наступимо. И ви као волонтери и ми као спортисти”, изjавио jе српски репрезентативац, Асмир Колашинац.

„Срећни смо што сте овде данас са нама и што ћемо заjедно радити на припреми jединственог спортског догађаjа у Београду следеће године. Велико вам хвала што сте издвоjили своjе време за нас. Без вас, организациjа Светског првенства у атлетици у дворани Београд22 не би била могућа.”, рекао jе Предраг Момировић, директор првенства.

Три стотине волонтера jуче jе одслушало презентациjу о волонтирању, коjа jе обавезан део селекциjе и обуке за учешће на WIC Белграде22 првенству. Приjаве за волонтере су и даље отворене и остало jе jош мало слободних позициjа, уколико сте заинтересовани да се придружите у организациjи овог великог спортског такмичења посетите саjт првенства www.wabelgrade22.com.

 

 

Tagovi

Komentari (0)